Pantone 2024 – Interiér vo farbe Peach Fuzz

Závan leta uprostred zimy? Určite nám to zaručil aj Inštitút Pantone, keď vyhlásil odtieň Peach Fuzz ako farbu roka 2024. Podľa odborníkov inštitútu ide o farbu, ktorá symbolizuje pokoj, pozitívnu energiu a porozumenie medzi ľuďmi.

 

Peach fuzz, ako by sa mal názov farby voľne preložiť, sprítomňuje asociácie so šupkou šťavnatej zrelej broskyne a zároveň vyvoláva spomienky na dlhé, teplé a bezstarostné prázdninové dni. Prináša posolstvo hmatateľnosti, ktoré prichádza v semišových, zamatových, prešívaných a chlpatých textúrach, je luxusne upokojujúca a hebká na dotyk.

 

 

Peach Fuzz vnáša do interiéru pocit jemnosti a útulnosti. Či už zdobí stenu alebo vlieva svoje teplo do bytových doplnkov, tento broskyňový odtieň premení priestory na upokojujúce útočisko. Jeho všestrannosť umožňuje kombinovať ho so širokou škálou farieb, čím dodá každému interiéru nádych modernosti a sofistikovanosti.

 

 

 

Výber broskyňového odtieňu Peach Fuzz má významný vplyv na farebné trendy 2024. Očakáva sa, že v interiérovom dizajne sa vo veľkej miere tento odtieň objaví v rôznych aplikáciách, od výrazných stien až po jemné dizajnové prvky. Jeho prítomnosť v našich domovoch má zvýšiť estetickú príťažlivosť a vytvoriť priestory, ktoré emocionálne rezonujú a podporujú pohodu.

 

 

V časoch neistoty a rýchlych zmien je Peach Fuzz symbolom potreby spolupatričnosti, empatie a mieru. Jeho upokojujúca prítomnosť v našich domovoch slúži ako pripomienka, aby sme si vážili chvíle ticha a sebareflexie. Táto farba nás povzbudzuje, aby sme prehodnotili svoje priority a zamerali sa na duševnú a fyzickú pohodu a radosť z toho, že sme s blízkymi 🙂

 

 

Galéria: Westwing/Westwing.sk

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.