Ischia: Čierny diamant Talianska

Myslíte si občas, že Európu už máte prechodenú krížom krážom a nemá vás už čím prekvapiť? Vyvedieme vás z omylu! Tie najkrajšie miesta s neskutočnou atmosférou a dychberúcimi scenériami máme rovno pod nosom. Stačí nemať plán (alebo mať ho, ale totálne sa od neho odkloniť :D), sadnúť do auta a vydať sa tam, kam vás nos zavedie 🙂 

 

Cestou necestou

Ako som už načrtla, naša cesta na Ischiu sa zrodila v hodine dvanástej, kedy už sme zmorení cestou a s prepadnutým  nocľahom prebdeli noc v aute, no chvalabohu za to 😀 Od pôvodne zamýšľaného road tripu do Kalábrie nás definitívne odradilo ďalších vyše 800 km pod už prejdených asi 1500 km. Teplo, únava, vyčerpanie, menšie partnerské výmeny názorov (:D) a frustrácia z ubytka a katastrofálneho parkingu v Neapole vyústili vo freestyle, ktorého dôsledkom bola zmena destinácie.

Neapol a Ischiu som mala už dlhšiu dobu uloženú niekde vzadu v hlave, nakoľko boli centrom deja mojich obľúbených kníh od talianskej spisovateľky Eleny Ferrante. A keď sa naša nočná návšteva Neapolu premenila na peklo, Ischia sa ukázala ako geniálny únik.

 

Ischia

 

Leží len asi 30 km od Neapolu, no atmosféra je neporovnateľne kľudnejšia a romantickejšia 🙂 Trajekty chodia každú chvíľu, či už rýchle hodinové alebo pomalšie 1,5 hodinové plavby sú pohodlné s osviežujúcou klimatizovanou vnútornou časťou alebo samozrejme vonkajšou vyhliadkovou s lavičkami pre tých, ktorí majú radi vietor vo vlasoch.

 

Sant´Angelo D´Ischia

Vulkanická Ischia

Ostrov je vulkanického pôvodu, hornatý, čiže bieloskvúci piesok nečakajte. Napriek tomu, že aj ja patrím skôr k milovníkom pláží á la múčkový cukor, musím uznať, že aj tento mal svoje čaro. Tajomný nádych, trblietavé odlesky a samotná štruktúra nechajú krásnu vyniknúť čistotu mora. Po všetkých tých klasických plážach určite zaujímavá a príjemná zmena 🙂

 

pláž Maronti

 

Prístup na pláže je trošku náročnejší, čaká vás viac šiapania ako obvykle, kvôli členitému terénu a tomu prispôsobenej výstavbe, ale na atraktivite to ostrovu vôbec neuberá. Navyše sa tu nachádza niekoľko pláží, ako napríklad pláž Maronti, pri ktorej sme zakotvili aj my. Oplýva veľkorysými rozmermi a po celej dĺžke nájdete množstvo ubytovacích možností s vlastným prístupom na vybavené pláže.

 

pláž Maronti (Hotel Apollon Club)

 

Jedinou maličkou komplikáciou je starobylý charakter mestečiek, kedy sa v mnohých prípadoch autom ďaleko nedostanete. Alternatívou sú však elektrické golfové autíčka, ktoré vám hotely zabezpečia na počkanie.

 

s diétou určite počkajte až po Ischii 😉

 

Kúpeľné nebo

Jedným z hlavných lákadiel Ischie sú jej termálne pramene. Na mnohých miestach ostrova vyvierajú už od staroveku a využíva toho množstvo kúpeľných rezortov. Medzi najstaršie pramene na ostrove patrí Casamicciola na severe ostrova. Využívané tu je hojne aj liečivé termálne bahno. Hotely ponúkajú aj rôzne skrášľujúce procedúry využívajúce toto prírodné bohatstvo, takže na svoje si prídu v tomto smere najmä dámy 😉

 

Hotel Apollon Club

Výhľad z našej izby <3

Hotel Apollon Club

Hotel Apollon Club

 

My sme pre náš pobyt zvolili hotel Apollon Club na spomínanej dlhej pieskovej pláži Maronti a boli sme nadmieru spokojní s lokalitou aj službami. Okolie s fotogenickým  malým prístavom s plážičkou, romantickými uličkami a reštauráciami s neskutočnými výhľadmi je naozaj úchvatné!

 

happy me 🙂

všadeprítomné kvety <3

Prístav s plážou v mestečku Sant´Angelo

 

Ak sa na Ischiu chystáte alebo nad jej návštevou po tomto článočku začnete uvažovať, odporúčam ju všetkými desiatimi 🙂

 

Outfity:

plavky: ZARA

šaty: Stradivarius

topánky: Stradivarius

slnečné okuliare: Saint Laurent

kabelky: Gucci, Marella

 

Zdroje: súkromný archív, www.apollonclub.it

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.