Jednou nohou doma, druhou na Malorke!

Dve baby, štyri voľné dni a lacné letenky na Malorku? Nebezpečná kombinácia, špeciálne pre dovolenkovú závisláčku ako som ja 😀 A keďže na Malorku som sa doposiaľ ešte nedostala, behom chvíle bolo rozhodnuté. Krásne pláže, dokonalé slnečné počasie, fešní Malorčania… Vitajte v raji!

 

Cala Major

 

Na úvod

Malorka je naozaj krásna, ako vystrihnutá z brožúrky TOP #mustsee destinácií. Ja vás však nejdem trápiť s faktami o faune a flóre, či menovať všetky historické stavby. Tento ostrov má nepochybne čo ponúknuť aj tohto hľadiska.

Keď však cestujete len na pár dní, musíte si určiť svoje priority. Ideálne je z dovolenky aj niečo mať, nie len zbesilo behať od pamiatky k pamiatke a chcieť stihnúť ešte aj pláž, nákupy, večeru, párty..

Ja som tento trip poňala takmer výsostne “plážoidne” v štýle beachgirl a.k.a. lemra 😀 A aký je hlavný cieľ výletu? Hriešne sa opáliť, vyvetrať nové plavky a obľúbené šaty :-*

 

 

Plán vs. realita

Nezabudnite si dopredu ako-tak načrtnúť priebeh dovolenky. Uľahčí vám to balenie a nezabudnete toľko vecí ako ja 😀 Žiaľ cestovanie len s príručnou batožinou je v mojom prípade takmer nerealizovateľná misia a potom to tak aj vyzerá. V záchvate šetrenia miesta vždy beriem len toľko kusov oblečenia, koľko reálne viem vynosiť, no väčšinou to dopadne tak, že pištím, lebo nemám čo na seba. Takže odporúčam šetriť skôr v oblasti topánok a kabeliek, berte univerzálny model z každého a radšej dvojo šiat navyše.

A skontrolujte si aj tri razy, či máte so sebou slnečné okuliare, inak budete ako ja štyri dni žmúriť na všetky svetové strany a v mysli zakladať šetriace konto na botoxovú injekciu medzi oči.

 

plavky Zara

 

No photoshop needed

Náš výlet započal bezproblémovým dvojhodinovým letom z Viedne smer Palma de Mallorca prevádzkovaným spoločnosťou Lauda Motion (patrí pod Ryanair), ktorú môžem len odporúčať! Z Palmy sme sa vybrali priamo do našej final destination Cala Major s rozprávkovou plážičkou, ktorá vyzerá rovnako úžasne ako na fotkách <3

 

šaty Bershka, kabelka Zara

 

Cala Major

Cala Major si nás okamžite získala svojou mladistvou atmosférou, tyrkysovým morom a príjemnými plážovými podnikmi. Málokedy sa počas hlavnej sezóny vyhnete nevkusu, hluku a preplnenosti. V tomto prípade však musím podotknúť, že napriek tomu, že pláž bola skutočne zaľudnená, vďaka pomerne spôsobnému a štýlovému osadenstvu mi to vôbec neprekážalo.

Ak budete mať čas a chuť, určite sa aspoň raz pokúste opustiť tú božskú plážovú pohodu a vydajte sa na prechádzku po okolí. Ak tak urobíte, určite neminiete hypnoticky nádhernú záhradu Palacio de Marivent s úchvatnou pestrofarebnou  flórou doplnenou sochami Joana Miró. Svieži porast vám poskytne príjemný chládok a tá atmosféra a kľud… To sa nedá slovami opísať 🙂

 

 

Fundacio Pilar i Joan Miró

Neďaleko tejto náhodne objavenej oázy pokoja sme narazili aj na múzeum venované tomuto umelcovi, ktorého matka bola rodená Malorčanka. Nájdete tu okrem dychberúcich snových diel aj chutný obchod s originálnymi vecičkami a opäť prekrásnu záhradu so sochami a jazierkom so skutočne kontaktnými vodnými korytnačkami 🙂

 

 

Jedz, modli sa a miluj!

O nočnom živote sa hádam ani nemusím veľmi rozpisovať 😉 V rámci Cala Major nájdete dlhú promenádu Paseo Marítimo, kde si môžete posedieť v množstve typických reštaurácií s miestou i zahraničnou kuchyňou, vypiť osviežujúce koktaily v baroch a zatancovať na diskotékach hrajúcich všetky štýly od latina po rock.

My odporúčame napríklad klub Social, ktorý má rôzne tematické dni, crazy show zažijete v Tito´s a pre milovníkov horúcich latino rytmov je tu tiež jeden mini klub, ktorého názov si žiaľ nepamätám, no nie z dôvodu, že by som sa tam spoločensky unavila 😀 Pri korzovaní po pasáži ho však určite neminiete, nakoľko podľa mna je to top spot!

 

Paseo marítimo

 

My sme obehli všetky menované a o zábavu ani spoločnosť rozhodne núdza nebola 😉 Takže začnite baliť a šup šup na Malorku, hoci len na predĺžený víkend. Leto je krátke, tak neseďte doma a užite si ho! Zážitky nám zostanú navždy 🙂

 

Foto: Súkromný archív

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.