Ako ste na tom s dovolenkou? Prinášame Vám aktuálne LAST MINUTE tipy!

Dovolenkové Obdobie je v plnom prúde a ak ste zatiaľ žiadnu absolvovať nestihli, už vám tie miestami až gýčovo krásne fotky známych aj neznámych musia pekne dvíhať tlak! A čo tak prestať len ochkať, či tajne závidieť a vypadnúť tiež niekam k moru? Naše tipy patria k tým finančne dostupným, avšak rovnako exoticky a nádherne pôsobiacim, ako tie luxusné a závratne drahé! Nalaďte sa letný vibe s fresh last minute tipmi či už na predĺžený víkend s priateľmi alebo romantickú dovolenku v páre 🙂

 

Úprimne, poloha viedenského letiska je na nezaplatenie, najmä ak ste z Bratislavy alebo jej okolia. Našťastie aj ponuka bratislavského letiska “ide hore”, koniec-koncov aj práve také spoje máme pre vás prichystané.

Začíname letiskom Schwechat a jeho skutočne nabitým letovým poriadkom a destináciami od výmyslu sveta. Destinácií je v hre doslova neúrekom, ak sa však sústreďujeme na ako finančne, tak časovo dostupné varianty, nedalo nám nespomenúť Malorku. Lieta sa hneď niekoľkokrát denne, cena je viac než priaznivá a z odletových časov si vyberie každý.

 

Malorka

Malorka je krásny ostrovček ponúkajúci všetko od krásnych pláží, cez prvotriedne ubytká, po bujarý nočný život. Pripravte sa na trošku vyššie ceny, špeciálne v prvej línii pri pláži a lepších podnikoch. Malorka je naozaj turistická oblasť so všetkým, čo k tomu patrí. Stačí sa však trochu viac poobzerať, poprechádzať uličkami a objavíte množstvo cenovo prijateľných či už gastro zariadení alebo príjemných barov. Nevynechajte centrum Palma de Mallorca a v závislosti od časového rozmedzia odporúčame aj zapožičanie auta. Na ostrove je čo-to k videniu!

 

Mallorca

Palma de Mallorca

 

Malta

Ak máte v hľadáčiku nebesky modré more, prekrásne pláže plné prírodných úkazov, určite by ste mali zvážiť Maltu. Z Bratislavy sa tam aktuálne dostanete (na to že sezóna je v plnom prúde)  v podstate za babku a o zaujímavé miesta a zážitky núdza rozhodne nebude.

Vyberte sa šnorchlovať, nechajte sa okúzliť plážou Ramla iI-Hamra s červeným pieskom alebo objavujte krásy hlavného mesta Valetta, ktoré patrí na zoznam svetového dedičstva UNESCO.

 

pláž Ramla il-Hamra

Valetta

 

Korfu

Milovníkom Grécka je ostrov Korfu určite dobre známy. Tento grécky najzelenší ostrov si okamžite zamilujete a je dosť možné, že to nebude len jednorazová záležitosť (ako to bolo aj u mňa). Výborná dostupnosť spojov je v kombinácii s jeho krásou tým správnymi kombom!

Kompaktné rozmery robia z Korfu ideálne miesto vhodné na spoznávanie na relatívne lacnom skútríku z požičovne, ktoré mimochodom uvidíte na každom kroku. Kochajte sa krásnymi výhľadmi zo strmých útesov, objavte zastrčené plážičky so súkromím k nezaplateniu a nechajte sa opantať vôňou bujarej vegetácie vrátane takmer všadeprítomných olivovníkov.

Určite si urobte výlet do mesta Sidari. Nájdete tam krásne pieskovcové útesy, medzi ktorými aj prírodný úkaz v podobe úzkeho kanála nesúceho príznačný názov Kanál lásky. Legenda hovorí, že pár, ktorý ho prepláva, zostane navždy spolu 🙂 Vyskúšate?

 

Korfu

Kanál lásky Sidari

Sardínia

Tento taliansky klenot asi netreba nikomu obšírne opisovať. Jej pláže patria k tým najkrajším minimálne v stredomorí a výborná kuchyňa, dobrodružný členitý terén, či priezračná voda z tohto ostrovčeka robia jednu z najvyhľadávanejších dovolenkových destinácií Talianska.

Odporúčame absolvovať aspoň jeden výlet loďou po plážach (existuje obrovské množstvo typov), nakoľko tie najkrajšie sú zvyčajne dostupné len po vode. Skvelé počasie tam prevláda aj na jeseň a Ryanair vás tam odvezie za prijateľnú cenu. Navyše sa tak vyhnete davom turistov a domácich. Tí majú totiž celý august voľno, čo znamená, že sa premiestnia z horúceho vnútrozemia na pobrežie. A verte, nechcete to zažiť. Ja som sa raz v sladkej nevedomosti vybrala v auguste práve na Sardíniu a bol to teda žúr 😀

 

Sardínia

pláž Cala Luna

 

Neapol

V Taliansku ešte zostaneme, lebo by to bol hriech nespomenúť Neapol. Rodisko slávnej a celosvetovo obľúbenej pizze má atrakcií na rozdávanie. História mesta je bohatá, čo zaregistrujete okamžite. Poloha priamo pod hrdo vypínajúcou sa činnou sopkou Vezuv vás ohromí a miestna gastronómia vrátane spomínanej pizze, výbornej kávy a typického neapolského dezertu “Sfogliatelle” už len potvrdí svoj #mustsee status. Ak budete mať čas, určite využite blízkosť ostrovčeka Ischia a vybehnite ho omrknúť. Je známy svojimi termálnymi prameňmi, ktoré by ste si určite nemali nechať ujsť!

 

Neapol

Neapol (v pozadí sopka Vezuv)

Ischia

 

Dalaman

Vymeňte klasické turecké destinácie za pomerne čerstvú novinku Ryanairu – Dalaman. Tento zelený drahokam ocenia najmä milovníci tip-top rezortov obklopených tropickou vegetáciou poskytujúcou súkromie.

Obľúbeným cieľom je Modrá lagúna Őlűdeniz a nádherná pláž Iztuzu, prezývaná aj ako korytnačia pláž, kvôli výskytu korytnačiek Caretta Caretta, ktoré sem chodia klásť vajcia. Toto úchvatné prírodné divadlo si nesmiete nechať ujsť!

 

Dalaman

Modrá lagúna Őlűdeniz

 

 

Zdroj obrázkov: google images

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.