Športové oblečenie môže byť funkčné, ale aj štýlové zároveň, toto musíte pri výbere vedieť!

Do nového roka si zväčša dávame veľa novoročných predsavzatí. Často krát sa týkajú zdravého stravovania a športu. Šport môže mať v našom bežnom živote niekoľko podôb. Môžeme cvičiť v posilňovni, na skupinových tréningoch, chodiť na dlhé prechádzky, či sa vo voľnom čase venovať aktívnej turistike. Všetky tieto aktivity spája jeden dôležitý menovateľ: športové oblečenie. O tom ako si správne vybrať oblečenie na šport, ktoré je štýlové aj funkčné prezrádza nasledujúci článok.

Athleeya.com 

Nielen funkčné

Aktuálne ponuka športového oblečenia v obchodoch je naozaj veľkorysá. Na svoje si vedia prísť ženy všetkých vekových kategórii. Môžete si vybrať z rôznych farieb, materiálov, či štýlov. Na výber máte kvalitnejšie a drahšie športové oblečenie a tiež cenovo dostupnejšie. Vždy však treba myslieť aj na to, že váš športový odev musí byť v prvom rade funkčný, zároveň však vie byť aj pekný a štýlový. Časy kedy nám na šport stačilo bavlnené tielko a tepláky sú už totiž dávno preč. Výber materiálov by mal byť naozaj dôkladný. Vo vhodne zvolenej látke sa totiž nebudete potiť a teda aj pri nadmernej fyzickej záťaži nebudete cvičiť „mokrá“. Materiály ako polypropylén, polyester a polyamid efektívne odvádzajú z teľa vlhkosť. Pri výbere nového trička či legín preto pozorne čítajte aj zloženie produktu. Športové oblečenie by malo s vašou postavou dokonale splynúť a váš pohyb by v ňom nemal byť nijako obmedzovaný, preto je dobré ho pred kúpu vyskúšať.

Dôležitá je tiež starostlivosť. Športové oblečenie by sa malo prať bez aviváže a nikdy nedávať do sušičky aby nestratilo svoje funkčné vlastnosti.

Athleeya.com

Na šport aj do práce

Trendov v športovom obliekaní je aktuálne hneď niekoľko. Najmä v prípade športového oblečenia pre ženy, ktoré je dizajnovo tak prepracované že má vo veľkej väčšine prípadov prívlastok „athleisure“, teda oblečenie vhodné na šport aj voľný čas. Ak takýto kúsok nájdete, môžete si ho okrem tréningu do fitnes centra obliecť aj na voľný čas a pri vhodnom stylingu dokonca aj do práce. Existujú krásne priam luxusné štýly legín, ktoré môžete dokonca nosiť elegantne so sakom, či košeľou.  Takéto legíny by mali byť jednofarebné a ideálne v tmavších, lesklých aj matnejších odtieňoch, aby opticky pripomínali elegantné nohavice. Podobné pravidlo platí aj pri niektorých zvrškoch a mikinách, pomocou ktorých viete vytvárať krásne ležérne stylingy.

Športovejšie kúsky pokojne voľte vo výraznejších farbách, túto sezónu sú v kurze najmä rôzne vzory na legínach určených na cvičenie. V prípade bavlnených teplákových súprav vyskúšajte pastelové odtiene ako lososovú, alebo mentolovú zelenú. Tieto farby do vášho zimného tréningu vnesú svieži nádych jari.

Athleeya.com

F&F

 

F&F

F&F

F&F

F&F

F&F

Vrstvenie je základ

V neposlednom rade je dôležité spomenúť techniku vrstvenia. Ide o to aby sme pri športových aktivitách oblečenie na seba vrstvili, čo nám umožni pri zvýšenej tréningovej intenzite oblečenie zo seba zase postupne skladať. Toto pravidlo platí pri vnútorných aj vonkajších aktivitách. Ak sa chystáte na dlhšiu túto do lesa ideálne je dať si pod mikinu funkčné tričko s dhým rukávom a navrch ešte mikinu a následne bundu, alebo ak sú materiály nepriedušné postačí vám aj vesta. V prípade cvičenia v posilňovni treba myslieť na to, že ak sa po prvej fáze tréningu zahrejete bude vám neskôr teplo. Preto je dobré si pod športovú mikinu obliecť funkčné tričko, alebo tielko. Nezabúdajte tiež na výber vhodnej obuvi. Na beh na páse potrebujete iné tenisky ako na behanie v prírode. Rovnako ako na prechádzky, či túry v prírode.

F&F

Athleeya.com

Zdroj fotografií: F&F, Athleeya.com

 

 

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.