Mandľové, ovsené alebo kokosové? Všetko, čo potrebujete vedieť o rastlinných mliekach

Orechové-mlieko-s-kurkumou-–-Recept-pre-výživu-mozgu

Sú nutnosťou pre vegánov aj pre tých, ktorí trpia intoleranciou na laktózu alebo alergiou na bielkoviny. Vychutnať si ich ale môže úplne každý. Ako si ale vybrať to vaše?

Mandľové mlieko

Je skvelou náhradou živočíšneho mlieka, ktoré obsahuje laktózu. Siahnuť po ňom môžu aj alergici na mliečnu bielkovinu, laktózu či vegáni. Chutnou voľbou je aj pre ľudí, ktorí si chcú udržať štíhlu líniu, pretože v ňom nie je pridaný cukor, čím si udržuje nízky glykemický index. Práve pomalé uvoľňovanie energie môže byť vhodnou voľbou aj pri cukrovke. Okrem toho, vďaka obsiahnutému vitamínu D, mandľové mlieko pôsobí prevenčne aj proti Alzheimerovej diagnóze, znižuje vysoký krvný tlak či blahodárne pôsobí na nechty, vlasy a pleť.

 

Ovsené mlieko

V prípade, že hľadáte vhodnú alternatívu kravského mlieka, ovsené mu bude neutrálnou až jemne nasladlou chuťou najpodobnejšie. Vynikajúce spojenie tvorí aj s latté, ktoré si takto môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou na laktózu a orechy. Mimo latté bude vaša šálka plná vitamínu D, vápnika no i betaglukánu, ktorý napomáha udržiavať zdravé hladiny cholesterolu.

 

Kokosové mlieko

Okúzli výraznejšou chuťou či hustotou, ktoré skvele ladia s kávou a tvoria neodolateľné krémové nápoje. Kyselina laurová, ktorú kokosové mlieko obsahuje, podporuje fungovanie imunitného systému a pôsobí protizápalovo. Rovnako dodáva aj energiu a množstvo vláknin, vďaka čomu si mlieko získalo veľkú obľubu u vegánov.

Tieto tri alternatívy rastlinných mliek práve dorazili aj do Costa Coffee. Ich jemnú chuť si môžete teraz vychutnať vo výbornej kombinácií s kávou ☕

Viac na www.costa-coffee.sk

Galéria: pinterest.com, www.costa-coffee.sk
Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.