Kancelária priamo u vás doma? Vieme ako na to!

Pandémia korona vírusu priniesla množstvo obmedzení a tiež odorúčanie vlády pracovať z domu. Samozrejme, nie u každej profesii to je možné. Čo ak podnikáte, no zatvorenie prevádzok vás prinútilo ostať doma? V tom prípade je možno ideálny čas na podnikanie v on-line svete.

Vedeli ste o tom, že aj ako kaderníčka či krajčírka si môžete založiť vlastní web a pridať tiež e-shop? Webové stránky sa stanú neodlúčiteľnou súčasťou vašej prezentácie a vaši zákazníci sa vďaka nim dozvdia všetky aktuálne informácie.

Na stránke môžete zverejniť informácie o tom, že vaša prevádzka je zatvorená, no tiež návody, ako si poradiť, keď danú službu nemôžete poskytnúť. Financie o ktoré ste prišli môžete z časti nahradiť aspoň predajom doplnkových služieb a produktov cez internet. Napríklad kaderníčky a kozmetičky môžu práve teraz rozbehnúť predaj prípravkov, na ktoré sú ich zákazníčky zvyknuté v salónoch. Založiť e-shop nie je žiadna zložitá vec.

E-shop samozrejme ponúka funkčnú platobnú bránu, ktorá je pre chod úspešného obchodu nevyhnutná. Vďaka šablónam od Webnode.sk si stránky, blog aj e-shop jednoducho vytvoríte behom pár minút aj cez telefón alebo tablet. Výhodou stránok je ich responzivita, to znamená, že web bude správne fungovať aj pri zobrazení na telefóne. K vlastným webovým stránkam a e-shopu sa hodí tiež blog. Ľudia v týchto týždňoch hľadajú rady, ako si poradiť, keď im vzhľadom na opatrenia nemôže pomôcť odborník.

Ak patríte medzi šťastlivcov, pre ktorých je práca z domova v podstate len o zmene miesta, tiež by ste mali dodržiavať niektoré pravidla. Vyčleňte si doma pracovný kútik a pokiaľ to ide, tak si vytvorte pracovné prostredie podobné tomu v práci. Mozog sa do pracovného režimu prepne jednoduchšie, keď sedíte za stolom, než keď e-mailovú schránku vybavujete z postele alebo gauča.

Dajte vašej práci režim a poriadok. Vstávajte v rovnaký čas a pre prácu si vyhraďte určitú dobu. Nemusíte nutne kopírovať klasický pracovní deň. Môžete pracovať dopoludnia, potom sa venovať deťom a večer sa k práci vrátiť. Aj naďalej by ste mali byť v kontakte s kolegami. Nie len prostredníctvom e-mailu a telefónu. Preto využívajte on-line stretnutia, ktoré vás donútia sa pekne obliecť či namaľovať 😀

Home office so sebou prináša tiež problém multitaskingu. Ľudia robia viac vecí naraz, ale vo finále nič nedotiahnu do konca. Takže žiadne dám prať pračku, potom vybavím e-maily a pri tom ešte skontrolujem deti. Na všetkých sú kladené väčšie požiadavky, ale snažte sa všetko vybavovať postupne 🙂

Môžete si urobiť tiež to-do-list, kde roztriedite úlohy na tie pracovné a rodinné. Časť rodinných môžete prerozdeliť aj iným členom rodiny. Možno je teraz ten správny čas, aby sa aj deti činili a pomohli s domácimi prácami 😉

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.