Grey POWER

Šedá je farba intelektu, vedomostí a múdrosti. Je vnímaná ako dlhotrvajúca, klasická a často elegantná až rafinovaná. No na druhej strane ju často zaraďujeme k farbám, ktoré vyjadrujú prílišnú  konzervatívnosť a autoritu.

Je perfektne neutrálna, a preto ju dizajnéri často používajú ako druhú farbu vo farebných kombináciách.

Ale prečo nevyužiť jej plný potenciál?

 

S príchodom veľkej vlny minimalizmu do odvetvia módy sa šedá stala go-to farbou a to v každom ročnom období. Keďže na farebnej škále leží medzi krajnými farbami – bielou a čiernou, je farbou kompromisu. Zahŕňa v sebe jemnosť a čistotu zo strany bielej v kontraste s hravosťou a eleganciou zo strany čiernej. A presne s týmito dvoma farbami sa kombinuje najľahšie ale pritom štýlovo.

Navyše sa dá dokonale skombinovať s akoukoľvek inou farbou! Skúste napríklad výraznú žltú, jemnú baby blue alebo ružovú.

Šedá si veľmi rýchlo vytvorila významné postavenie aj vo svete krásy. Odtiene šedej a sivej na vlasoch  v kombinácii s výrazným make-upom sú momentálne top trendom sezóny.

 

A nesmieme zabudnúť aj na trendy v bytových dekoráciách, kde je šedá tiež top farbou vyjadrujúca pohodlie, luxus a eleganciu.

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.