Mačacie podpätky

Mačacie podpätky, alebo takzvané „ kitten heels“, sú dobrou správou pre všetky ženy, ktoré sa nechcú vzdať elegancie na úkor pohodlia. Tento tip väčšinou špicatého podpätku je totiž úplne mini. Topánky boli vymyslené ako pohodlnejšia alternatívna balerín avšak s malým podpätkom, ktorý má nositeľke vďaka nepatrnej výške zabezpečiť pohodlie a stabilitu.

Pozrime sa spolu na to ako sa kitten heels dajú nosiť a prečo vôbec nie je pravda, že opticky deformujú nohy.

Kate Gray, Humanic

Kate Gray Humanic

Čo je to vlastne „kitten heel“?

Mačací podpätok je nižší podpätok, ktorý dodáva topánke výšku bez úkoru pohodlnosti. Mačacie podpätky sú ideálnou voľbou pre všetky ženy, ktoré potrebujú outfitu dodať eleganciu avšak necítia sa úplne pohodlne vo vysokých podpätkoch. V poslednej dobe sa tento tip podpätku stal nesmierne populárny a mnohé módne značky ho zaraďujú do svojich jarných a letných kolekcií.

pinterest.com

K čomu sa hodí?

Mačací podpätok je veľmi nositeľný. Stylovať ho môžete s rôznym druhom oblečenia. Vynikne na rôznych outfitoch. Nosiť ho môžete s džínsami a sakom pre casual look, so šatami na dosiahnutie elegantného looku, so sukňou rôznych dĺžok (mini, midi aj maxi), dokonca aj s kapsáčmi, ktorým dodá štýlový šmrnc. Najpopulárnejšie sú takzvané „slingbacks“ teda topánky s otvorenou pätou. Tie nechajú vyniknúť lýtko a nohu krásne zvýraznia.

pinterest.com

pinterest.com

Sú kitten heels vhodné pre každého?

Hoci nízke ženy si podpätky vyberajú najmä preto aby získali centimetre navyše nemusia sa báť ani nižších mačacích podpätkov. Aj tie im totiž zopár centimetrov navyše pridajú. Podpätky tohoto tipu môžu nosiť aj štíhle aj plnoštíhle ženy. Práve štýl „slingback“ teda otvorená päta nohe dodá veľmi peknú proporciu a vôbec ju svojou menšou výškou nedeformuje. Sú ideálne pre mladšie aj staršie ženy a vďaka dostupným trendovým prevedeniam tieto topánky už dávno nepôsobia staromódne, či usadlo.

pinterest.com

pinterest.com

Aké sú aktuálne trendy?

Aktuálne sú v kurze jemné farby, ale aj výrazné farebné odtiene. Krásne na farebných topánkach vyniknú metalické odlesky. Ak si takéto, farebnejšie kitten heels obujete k džínsom a bielej košeli, budete prekvapená ako štýlovo budú pôsobiť. Rovnako dobre budú vyzerať kvetované topánky k jednofarebným šatám na svadbu, či letnú oslavu. Na večerné príležitosti sú veľmi pekné lodičky doplnené o kamienkovú aplikáciu. Výber je naozaj široký, nemusíte sa báť ani výraznejších farieb, ktoré krásne vyniknú práve na tých napohľad najobyčajnejších stylingoch.

Kate Gray, Humanic

Nižšie nájdete výber modelov z aktuálnej kolekcie značky Kate Gray, ktorú predáva sieť predajní Humanic a www.humanic.net/sk

Kate Gray, Teraz v zľave len 47.95 €

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.