Dedoles podporuje diverzitu aj vianočnou kolekciou ❤️

Súčasťou firemných hodnôt Dedoles je podpora diverzity a inklúzie v spoločnosti. Dlhodobo a verejne sa snaží odstraňovať bariéry a predsudky voči marginalizovaným komunitám. Pri vizuálnom stvárnení svojich kolekcií preto zobrazuje „nedokonalé“ tvary, plnoštíhle modelky, seniorov, ľudí s Downovým syndrómom či predstaviteľov LGBT+ komunity. Aj pri lifestyle fotení vianočnej kolekcie Dedoles naďalej postupoval v súlade s jej hodnotami. Na najnovších fotografiách znázorňuje pár rovnakého pohlavia aj dievčatko s Downovým syndrómom.

 

Ľudia so zdravotným znevýhodnením na fotkách

Dedoles je zástancom toho, že sa netreba báť ukázať svetu svoje skutočné a pravé ja. Svojím konaním sa snaží odstrániť bariéry a predsudky, ktoré na Slovensku stále pretrvávajú. Zvýšenú pozornosť ľuďom s Downovým syndrómom preto  venuje nielen počas Ponožkovej výzvy, ktorá sa koná každý rok 21. marca, ale aj pri vytváraní vizuálneho obsahu. Vďaka fotografiám s ľuďmi so zdravotným znevýhodnením, sa Dedoles snaží prispieť k väčšiemu pochopeniu ich ťažkostí a ukazovať, aký pozitívny dosah môžu mať títo vzácni ľudia na svoje okolie.

„Do našich fotení sa snažíme pravidelne zapájať ľudí, ktorí demonštrujú diverzitu. Takéto spolupráce sú pre nás vždy nová a zaujímavá skúsenosť a aj vďaka tomu môžeme spoznávať úžasných ľudí a ich príbehy, ktoré sú veľmi  inšpiratívne. Do budúceho roka máme veľké plány. Dúfame, že sa nám poradí opäť sa posunúť v oblasti komunikácie diverzity a inklúzie,“ prezradila Creative content teamleader Silvia Halašková

Podpora LGBT + komunity aj mimo dúhového mesiaca

Počas júna, ktorý je celosvetovo známy aj ako PRIDE mesiac, spoločnosť otvorene prejavila sympatie LGBT+ komunite, ktorá na Slovensku stále čelí diskriminácii. Pri tejto príležitosti vytvorili dizajnéri dúhovú kolekciu plnú farieb a veselosti. Týmto krokom chcel Dedoles ukázať, že láska, ani móda nepozná hranice. Podporu párom rovnakého pohlavia sa rozhodla prejaviť aj mimo Pride mesiaca, a to nafotením vianočnej kolekcie s dvomi homosexuálnymi mužmi.

 

https://www.dedoles.sk/
https://www.instagram.com/dedoles/
https://www.facebook.com/Dedoles
Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.