Hygge kúpeľňa: Inšpirujte sa škandinávskym štýlom

Ak máte radi jednoduché čisté línie, moderné dizajnové kúsky a prírodné materiály, potom sa vám iste zapáči škandinávsky štýl, ktorý sa v posledných rokoch teší obzvlášť veľkej popularite. A niet divu – interiér naplní ľahkosťou, vzdušnosťou, ale zároveň pôsobí tiež veľmi útulne. Škandinávsky štýl hygge vie byť krásny aj praktický, a preto je vyhľadávaným dizajnom aj pre moderné kúpeľne.

Severský prístup k životu zhŕňa slovo „hygge“ – dánsky a nórsky výraz pre pokoj a umenie nájsť si v každom okamihu niečo krásne. To sa premieta aj v samotnom škandinávskom dizajne, ktorému dominujú neutrálne jemné farby. Biela, béžová, svetlá šedá a ďalšie podobné odtiene bývajú základom škandinávskych interiérov. Ich prirodzenú krásu tiež podčiarkujú prírodné materiály, ktoré sú pre tento štýl typické – od dreva, kameňa, až po vlnu či ľan. Zemité tóny a odtiene bielej sa v kúpeľni premietajú do výberu dlažby a obkladov, ale tiež do dekoru kúpeľňových skriniek a sanity.

 

Pri zariaďovaní kúpeľne inšpirovanej škandinávskym štýlom je potrebné pamätať na to, že ho charakterizuje minimalizmus a čisté línie. Vzhľadom k tomu, že by kúpeľňa mala byť predovšetkým funkčná, je práve minimalistické vybavenie jeho veľkou prednosťou. Uľahčí vám upratovanie a prípadné doplnky v podobe uterákov či koberčekov skvele vyniknú. Vzhľadom k tomu, že severania si nepotrpia na nápadné doplnky a vystavené predmety, všetky potrebné kúpeľňové vybavenia majú uložené v skrinkách, pričom sú hneď po ruke, ale zároveň ukryté pred zrakmi návštev.

Stojan s bambusovým rámom, www.bonami.sk

Bielizňový kôš, www.asko-nabytok.sk

Pri zariaďovaní kúpeľne teda myslite na to, aby ste v nej mali dostatok priestoru pre čistiace prostriedky, uteráky, náhradné šampóny, mydlá a všetky nevyhnutnosti, bez ktorých sa v kúpeľni skrátka nezaobídete 🙂

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.