Mestská džungľa: Inšpirujte sa safari štýlom!

TS_safari_ilus_foto

Nemusíte chodiť na dovolenky do Afriky, aby ste si užili zvieraciu potlač, maxi šaty či  obtiahnuté šortky. Keď sa povie safari štýl, každému sa vybavia hlavne farby a účelové detaily. Štýl safari sa tento rok opäť vracia do ulíc a v oveľa sofistikovanejšej podobe. Dáte sa tento rok nalákať na hebké materiály a prírodné odtiene?

 

Nadčasový trend kávovej, béžovej, bielej, či khaki so zlatými doplnkami sa každoročne objavuje v uliciach a ani túto sezónu tomu nebude inak. Obľúbeným kúskom budú určite maxi šaty v khaki farbe či športovejši kostým v klasickej béžovej. Nadčasová je aj biela blúzka v kombinácii s nohavicami v prírodnom odtieni s výrazným opaskom a zlatými doplnkami.

Najvhodnejšie materiály, v ktorých sa budete navyše cítiť pohodlnejšie, sú jednoznačne tie prírodné – bavlna, ľan, poprípade hodváb.

Pietro Filipi, kostým a maxi šaty

Khaki kostým, šaty a béžový kostým – Pietro Filipi

 

So zvieracou potlačou treba narábať opatrnejšie. No ak vyberiete samotný outfit s citom, dosiahnete elegantný štýlový look. Obľúbeným vzorom zostáva stále leopard a hadí vzor. Avšak pozor na prehnané kombinácie. Túto sezónu prevláda jednoduchosť a monochróm. Zabudnite na obtiahnuté mini šaty a stavte skôr na voľnejšie a padavejšie kúsky.

Twinset - šaty_ Zara - nohavice

Šaty s leopardím vzorom – Twinset | jeansy s hadím vzorom – ZARA

Guess Jeans, answear.sk

 

Tenisky s hadím vzorom – Guess Jeans, answear.sk

Na doplnky jednoducho nemôžete pri tomto štýle zabudnúť. Dodajú vám ten správny šmrnc. Veľké kabelky a náhrdelníky, ale aj príťažlivé zlaté šperky. Trendu dominujú mohutné kožené opasky v rovnakých tónoch, pričom návrhári občas kontrastujú tmavé opasky so svetlým oblečením a opačne. Pri safari štýle nemôžu chýbať ani veľké klobúky, štýlové doplnky do vlasov, topánky z raffie a farebné šatky.

Sponky do vlasov – ZARA | macrame kabelka – Stradivarius

Náušnice – Stradivarius

Kara, kožená kabelka

Kabelka – Kara

Stradivarius, sandále z raffie

Topánky – Stradivarius

 

Ilustračná fotografia: pinterest.com
Galéria: Pietro Filipi, Twinset, Kara, Stradivarius, Zara
Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.