5 filmov o móde, ktoré musíte vidieť

Ak ste módna maniačka, milujete najnovšie módne trendy, ale naštudovanú máte aj históriu, tieto filmy o móde musíte vidieť! Zavedú vás do zákulisia tých najslávnejších svetových módnych domov a zaručene dodajú tvorivú inšpiráciu.

Dior a ja

Film z roku 2014 vám predstaví značku Dior v dvoch líniách – v historickej a modernej. Tieto sa v dokumente snúbia, kedy predstavujú paralelu medzi životom Christiana Diora a dňami, kedy sa kreatívnym riaditeľom módneho domu Dior stal Raf Simons, ktorý pripravoval svoju prvú módnu prehliadku pre Dior v Paríži.

Yves Saint Laurent 

V roku 2014 svet uzrel aj dokument o ďalšom módnom velikánovi – Yves Saint Laurentovi. Autobigrafický dokument do detailov približuje život módneho návrhára, ktorý spôsobil revolúciu v dámskom šatníku, keď v roku 1966 predstavil Le Smoking – smoking pre ženy. Dizajnér, ktorý pôsobil aj v módnom dome Dior, zožal úspech. Dokument zároveň popisuje život návrhára v Paríži, v jeho milovanom Maroku a zároveň približuje jeho milostný vzťah so životným partnerom a spolupracovníkom Pierre Bergé.

Diabol nosí Pradu 

Klasika, ktorú musíte poznať a nikdy neomrzí! Film Diabol nosí Pradu približuje každodennú realitu práce v módnom časopise svetového rozmeru, maniere a nástrahy navonok dokonalého sveta módy.

House of Versace

Emotívny film z roku 2013 približuje fascinujúcu módnu tvorbu Gianniho Versace, ale aj život jeho sestry po jeho smrti, ktorá sa stáva jeho nástupkyňou. Na poste jej brata sa stretáva s najrôznejšími situáciami, ktorých prežívanie je vo filme sprostredkované skutočne zblízka.

Girlboss

Pozretie seriálu Girlboss vám síce zaberie viac času ako pozretie filmu, ale určite stojí za to! Ide totiž o pohľad na módu z celkom iného uhla. Nejde totiž o high fashion, ale o vintage a second-hand módu, ktorú začala, dnes už slávna americká podnikateľka Sophia Amoruso, predávať na eBay. Seriál, ako aj rovnomenná kniha, popisujú život mladej ženy, ktorá našla veľmi prirodzene spôsob ako podnikať s módou.

Zdroj foto: pinterest.com, amazon.com

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.