Kožuch: Pravý, alebo umelý?

Kožuchy už dávno nie sú tak nedostupné a luxusné. Áno, pravý kožuch je stále poriadne drahý, avšak ak sa oňho budete dostatočne starať, vydrží s vami roky. A potom sú tu syntetické kožušiny od výmyslu sveta za ceny, pri ktorých vaša peňaženka zaplesá radosťou.

Pravý kožuch

Pravá kožušina je niečo čo si kupujete na celý život. Hoci súčastný BIO EKO trend pravé kožušiny odmieta, netreba zabúdať, že z pohľadu slow fashion (teda módy, alebo hnutia ktoré časté nakupovanie odsudzuje) sú to práve kožušiny, ktoré získavajú prím. Kožušina ako každý kvalitný materiál totiž vydrží roky. Teda namiesto toho aby ste si kúpila za 5 rokov, 5 umelých kožušín investujte do kvalitného modelu, ktorý vo vašom šatníku vydrží tak dlho, že ho možno ešte zdedí vaša dcéra.

 

Kara Trutnov

Givenchy

Kožušina nie je na každý deň

Samozrejme súhlasím s ochranármi zvierat, s kožuchmi to netreba preháňať. Kožuchy sa však nepredávajú a nekupujú na kvantá. Rovnako ako pri každom inom módnom kúsku treba mať na pamäti, ze je to práve spotrebiteľ teda zákazník, ktorý určuje ako často móda nové kúsky produkuje. Takisto cena kožuchu a jeho praktické využitie z neho nerobia artikel na každý deň.

Twinset Bratislava

Ak sa rozhodnete pre pravý kožuch

Vyberajte taký aký najlepšie vystihuje váš štýl obliekania. Ak ste teda elegánka, ktorej značnú časť tvoria pracovné kostýmy, voľte jednofarebné a klasické modely. Mladšie ženy pokojne môžu siahnuť po farbách. Tento rok je okrem pudrovej ružovej v kurze aj modrá, či žltá. Zo strihov sú okrem klasických kožušinových kabátov v kurze aj peleríny, kožušinové kardigány, vesty pončá, či rôzne kožušinové bundy.

Kara Trutnov

V prípade, ak vyhrá syntetika

Dnes už aj kvalitný syntetický kožuch nemuí byť lacná záležitosť, najmä ak siahnete po značke ktorá má meno. Ak hľadáte len módny výstrelok, vaše kroky by mali smerovať do obľúbených módnych reťazcov. Túto sezónu sú v kurze flitre ale aj farby. Kožuštek je ideálnou voľbou na plesy, vianočné, ale aj silvestrovské večierky. A v neposlednom rade príjemný doplnok každého party outfitu.

Answear.sk

Twinset

Ilustračná fotografia: pinterest.com

Produkty: karatrutnov.sk, answear.sk, Twinset Eurovea

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.