Swimtrainer Classic: Otestovali sme pre vás najlepšie plávacie koleso pre deti

Leto je v plnom prúde a my sme s Ruby už zopár krát navštívili kúpalisko. Hneď pri prvej návšteve kedy som Ruby postavila do detského bazéna som si uvedomila, že budeme potrebovať plávacie koleso. Prečo sme si nakoniec vybrali práve koleso Swimtrainer Classic sa dozviete v článku nižšie.

Bezpečnosť

Ruby má jeden rok a ešte sama nechodí. V detskom bazéniku však stojí a hneď ako sme v ňom boli prvý krát som si uvedomila, že ak ju nechcem len držať za ruky a umožniť jej v rámci možností pohyb vo vode budem potrebovať koleso. Všimla som si, že iná mamička mala Swimtrainer (kolesá sú červenej farby s bielymi popruhmi, preto si ich hneď všimnete) a so svojim asi polročným dieťatkom bola úplne bez problémov vo veľkom bazéne, a ešte k tomu vedľa neho bez starostí plávala! Toto ma okamžite zaujalo, veď povedzme si rovno leto LEN v detskom bazéne nie je žiadna výhra, tak som teda pátrala. A našla som jedno úžasné detské plávacie koleso.

V čom je výhoda kolesa Swimtrainer?

Swimtrainer je špeciálne koleso, ktoré bolo vyvinuté na to aby v ňom bolo dieťa v prirodzenej plávajúcej polohe, teda aby sa inštinktívne učilo pri pobyte vo vode zapájať nohy aj ruky. Na rozdiel od klasického kolesa kde dieťatko sedí, v kolese Swimtrainer je ako keby položené na vode s nohami vystretým vzadu, čo ho núti vo vode kopať. Teda sa samo učí plávať. Ďalšou obrovskou výhodou je, že v kolese Swimtrainer je dieťatko pripútané, teda sa nemusíte báť, že vypadne, alebo sa pretočí do vody. Samozrejme je potrebné dávať pozor, ak je  váš drobec akčný môže sa pri odraze od zeme prevrátiť aj v kolese Swimtrainer. Určite je však oveľa bezpečnejšie ako iné plávacie kolesá na trhu. V neposlednom rade, obvod kolesa nieje až taký hrubý ako pri iných kolesách, teda dieťatko vo vode krásne dočiahne do vody aj rukami aj samé. S kolesom Swimtrainer môžete pokojne vášho drobca zobrať tiež so sebou aj do veľkého bazéna a bezpečne pri ňom plávať.

Hráme sa aj v detskom bazéne

Keďže dieťatko je v kolese pripútané, môžete ho v ňom pokojne postaviť do detského bazénika a nemusíte sa báť, že spadne, alebo sa potopí. Teda v detskom bazéniku funguje ako klasické chodítko. Ruby sa v kolese po bazéne prechádzala sem a tam a ja som sa nemusela báť, že spadne do vody. Keď už nechcela stáť v kolese si len sadla a hrala sa s hračkami vo vode. Ja som pri nej mohla pokojne  stáť a nemusela som ju neustále držať s obavou, že spadne do vody. Pobyt v bazéniku pre deti sme si teda obe naplno užili:)

Kde ho kúpite?

Kolesá Swimtrainer na Slovensko oficiálne dováža a aj predáva Freds Swim Academy (http://www.swimtrainer.info/). Kolesá Swimtrainer existujú na trhu tri, v závislosti od váhy a veku vášho dieťatka. Červené koleso je od 6-18kg oranžové 15-30 kg a žlté 20-36 kg. Koleso tiež odporúča známa svetová plavkyňa, 2 násobná majsterka sveta a 22 násobná majsterka Európy Francizska Von Almsick ako ideálnu výučbovú pomôcku na plávanie. Na stránke Freds Swim Academy nájdete tiež recenzie rôznych zákazníkov, ktoré boli dôležité pri výbere aj pre mňa. A keďže s Ruby nás baví voda a skúšanie nových vecí, povedala som si, že nie je nič lepšie ako toto červené super koleso osobne odskúšať.

Odporúčame

Koleso Swimtrainer Classic jednoznačne odporúčam. Je bezpečné, premyslené,praktické a veľmi užitočné. Som si istá, že to bola kúpa ktorú počas leta ešte niekoľko krát oceníme:)

Foto: Monika Jušková Čaranová

7 komentárov

Napísať komentár

Your email address will not be published.