Boho štýl: Populárna inšpirácia ľudovými tradíciami

Mám rada motívy slovenského folklóru,kroje, rôžne vyšívané blúzky a šaty. Vždy ma na prvý pohľad zaujme oblečenie so zaujímavou výšivkou, alebo ručným prepracovaním. Inak to nebolo ani v prípade týchto nádherných šiat, ktoré boli v mojom prípade láskou na prvý pohľad.

Ľanové a dlhé

Hoci tieto šaty sú dlhé a majú dokonca aj dlhý rukáv, horúco vám v nich určite nebude.Sú totiž z prírodného ľanu. Rázporky na bokoch tiež zaručujú, že vám šaty príjemne prefukujú. Samozrejme, nie je to model, ktorý si oblečiete na kúpalisko keď vonku zúria 30tky, ale sú to veľmi príjemné šaty na chladnejšie letné dni, alebo romantické večery. Odporučila by som ich aj na návštevu letnej svadby, ideálne takej,ktorá sa nesie v ľudovom duchu.

A čo si k takým ľudovým šatám obuť?

V mojom prípade určite získava prím pohodlnosť, teda jednoznačne topánky na nízkom podpätku. Styling na fotografi dopĺňajú čierne espadrilky s farebnými nápismi. Napohľad kombinácia, ktorú by si mnoho žien nevybralo však outfit zaujímavo dotvára. Rovnako ako červená kabelka,ktorú môžete nosiť buď prehodenú cez rameno, alebo v ruke. Pozor, v prípade šiat s ľudovým motívom nevyberajte doplnky, ktoré sú v podobnom štýle.Ak by ste si k šatom obula povedzme dreváky a dala prútenú kabelku, mohol by celý look „vypáliť“ až príliš ľudovo. Naopak nebojte sa zvoliť kamienkové sandále, espadrilky, či dokonca tenisky. Z kabeliek sú výborné crossbody, či dokonca clutch kabelky do ruky.

Účes

V prípade týchto mojich nových , nádherných šiat som si povedala, že netreba podceniť ani účes. Skúsila som teda aktuálne populárne zaplatené copy, ktoré sú aj trendy aj sa k šatám tohto tipu výborne hodia. Keďže účes je sám o sebe výrazný, doplnky som volila už len veľmi jemné. Stavila som na malé náušničky, ktoré hrajú podobnými farbami ako výšivka na šatách.

Na záver len podotýkam, že som sa v šatách cítila nesmierne príjemne a krásne. Ak je Vám tento štýl blízky, určite odporúčam:)

 

Môj outfit:

Šaty Mango, www.answear.sk

Espadrilky Love Moschino, www.answear.sk

Náušnice Kotton

Kabelka Twinset Eurovea

 

Foto: Monika Jušková-Čaranová

1 Comment

Napísať komentár

Your email address will not be published.