SMART CHIC: Alebo ako neminúť celú výplatu na jeden outfit

Patríte k tým „šťastlivcom“, ktorí v obchodoch siahnu vždy po tých najdrahších kúskoch? Túžite po dokonalých outfitoch, ktorými vás pravidelne zásobujú trendsetteri na sociálnych sieťach? Poradíme vám, ako nakombinovať outfit hodný celebrity, avšak s rozpočtom bežného smrteľníka. Koniec koncov aj oni to tak často robia a nie je sa čomu čudovať, pretože to fakt funguje!

 

V jednoduchosti je krása

Každý máme pre niečo slabosť. Či už sú to topánky, šaty, či hriešne drahé kabelky, netreba sa ich nadobro vzdávať. Kľúčové je však vedieť ušetriť inde!

Zdá sa vám to ako nadľudský výkon doladiť hviezdny outfit za pár eur k tej vymodlenej Chanelke, či Louboutinkám? Verte alebo nie, je to jednoduchšie ako sa zdá. Nezabúdajte, že v jednoduchosti je krása a nie vždy musí váš styling biť do očí už zo vzdialenosti 500m.

Stavte na kombinovateľné kúsky v univerzálnych odtieňoch a čistých líniách. Sústreďte sa len na jeden zaujímavý prvok, či detail a dbajte primárne na kvalitu a vzhľad materiálu.

 

            

                                                   www.pinterest.com

 

Denim, biela a malé čierne

Poľujte na skvelo sediace jeansové modely! Denim je skrátka povinná výbava a dá sa kúpiť za naozaj sympatické ceny. Voľte jednoduché biele topy, tie vždy zachránia, keď neviete čo na seba. Malé čierne sú samozrejmosť a stačia jedny striedmejšieho strihu, ktoré môžete obmieňať zaujímavými doplnkami. Zaobstarajte si vkusné nude lodičky, univerzálne biele tenisky a koženú (alebo kľudne peknú koženkovú) bundu.

To sú veci, ktoré navzájom skvelo komunikujú, mali by tvoriť gro šatníka a nájdete ich v dostupných obchodných reťazcoch za super ceny. Nezabudnite ani na e-shopy, ktoré ponúkajú dané kúsky častokrát za výhodnejšie ceny.

 

džínsy z organickej bavlny H&M 39,99€

džínsová bunda H&M 39,99€

košeľa Stradivarius 19,99€

top H&M 9,99€

šaty Zara 49,95€

tenisky Converse 65,99€

lodičky Wojas 59,90€, Answear.sk

bunda z umelej kože Pull&Bear 25,99€

 

Doplnky sú dôležité

S tými správnymi doplnkami dostane každý váš outfit iný šmrnc. Nechajte vyniknúť pútavé náušnice, zaujmite cool okuliarmi alebo ohúrte štýlovou kabelkou. Jediný prvok dokáže dotiahnuť styling do dokonalosti.

 

náušnice H&M 9,99€

slnečné okuliare Topshop 25€

kabelka Stradivarius 17,99€

kapitánska čiapka H&M 6,99€

 

Udržateľnosť v móde

Myslite však aj na udržateľnosť módy, čiže schopnosť nosiť veci dlhodobo, viackrát, v rôznych outfitoch. Nekupujte veci, ktoré nevyužijete, ani keby boli takmer zadarmo. Nevyhadzujte oblečenie len preto, lebo sa vám už nepáči. Predajte ho na bazári, podarujte kamoške, či ľuďom v núdzi. Ideu udržateľnosti šíri napríklad obľúbená značka H&M, ktorá napreduje ekologickým smerom a dokazuje, že sa to dá.

Inšpirujte sa príkladmi musthave stavebných prvkov každého šatníka, ktoré vás udržia v budgete a zároveň potešia 🙂

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.