Potulky s kočíkom: 1. Jarná burza na hrade Červený Kameň

V sobotu sme sa s Ruby, kočíkom a babkami vybrali na tento rok prvú Burzu starožitností na hrade Červený Kameň. A musím povedať, že opäť nesklamala. Okrem super vintage úlovkov, sme si užili aj úžasný deň v prírode a v prostredí hradu Červený Kameň.

Burza starožitností

O Burze starožitností nepíšem prvý krát, je to totiž moja srdcovka a keď sa mi podarí, snažím sa ju za sezónu navštíviť aspoň tri krát. Burza je totiž výborným miestom na luovenie ozajstných vintage vychytávok. Pozor nejde o módne kúsky, aj keď priznám sa, že ja som ulovila užaj tie:). Nájdete tu hlavne doplnky do domácnosti, nábytok, keramiku, hračky, knihy, šperky..skrátka kúsky, ktoré dýchajú históriou. Na Burzu prichádzajú ľudia z celého Slovenska, preto je výber naozaj obrovský. Nielen veci, ale aj čaro hradného nádvoria zaručí, že keď Burzu navštívite budete sa chcieť čoskoro opäť vrátiť.

Čarovná história

Tento krát mi na burze padli do oka hlavne všelijaké záhradné stoličky, detské hračky, obrazy, ale aj knihy, či platne. Za povšimnutie stoja určite aj šperky. Okrem klasických vintage kúskov (strieborný prsteň tu kúpite aj za euro) tu nájdete aj vychytávky od handmade výrobcov. Kúpiť tu však môžete aj originálne porcelánové koreničky, vázy, modranskú keramiku a rôzne džbány. Nájdete tu aj pohárové súpravy od výmyslu sveta. Dá sa tu tiež zadovážiť originálny darček pre blízku osobu na okrúhle výročie. Ja som tu napríklad zohnala nádhernú ručne maľovanú sadu sklenených pohárov. Moja teta zase nedá dopustiť na keramickú formu na bábovku, ktorú si tu naposledy kupovala už druhú v poradí.

Moje úlovky

A čo som v sobotu ulovila ja? Hneď pri vchode mi padla do oka krásna, ručne vyšívaná košeľa z Myjavského regiónu. Bola to láska na prvý pohľad. Košeľa bola vo výbornom stave a už sa teším ako ju čoskoro zakomponujem do svojich stylingov. Ďalšou vychytávkou bol krásny ručne robený prsteň z Izraela s kamienkom z rímskeho skla.

A čo so zvyškom dňa

Burza je tak úchvatná a rozsiahla, že vám obzeračky a pozeračky zaberú minimálne dve-tri hodiny. Potom odporúčam prechádzku po areáli, kde si môžete buď vychutnať kávičku Ruby si vychutnala svoju výživu) na hradnom nádvorí, poprípade rozložiť deku na jednej z trávnatých plôch. Hrad Červený Kameň sa nachádza na kopci a preto ak je pekné počasie, je tu naozaj krásne. V areáli je tiež niekoľko možností občerstvenia. Mamičky ocenia výborný prístup s kočíkom a preto je návšteva burzy aj skvelým tipom na jarné, alebo letné potulky s kočíkom.

Ak vás Hrad unaví

Ak sa predsa len rozhodnete opustiť brány hradu, čakajú vás rozsiahle lúky a lesy, ktoré sú v rovinatom teréne a takisto super na kočíkovacie prechádzky. Keďže Ruby nám po ceste do auta zaspala, rozhodli sme sa prebádať aj tie. A bolo nám naozaj krásne. Hrad Červený Kameň ja na „kočíkovanie“ perfektný, preto ak zvažujete „únik“ z mesta, vrelo odporúčam.

Náš outfit

Keďže v sobotu bolo teplo avšak fúkal vietor, rozhodla som sa staviť na vrstvenie a pohodlnosť. Moje nové, vzdušné a úžasné šatočky od značky TAKiTAK Kids, ktoré so si úplne spontánne kúpila na Dobrom trhu. Šaty sú vďaka materiálu strašne pohodlné a páči sa mi aj ich oversize strih. Ráno som si pod ne jednoducho dala nohavice a tie som potom po oteplení zhodila:) Klobúčik mám z H&M, krásne a pohodlné kvietkované espadrilky a ruksak z Twinsetu. Ruby som obliekla svetrík z Nextu. dlho rukávové body z H&M a ľahké nohavice tiež z Nextu. Jej klobúčik bol darček od babky:) Náš Stokke kočík sme nechali doma a do auta napratali ultra ľahký Greentom, ktorý je ideálny práve na výlety mimo domu.

Bolo nám krásne a príjemne. Výlet na Červený Kameň zo srdca odporúčam. A ak ho spojíte aj s návštevou Burzy starožitností, určite neoľutujete.

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.