Rolák, ruka v ruke so zimou

 

Sneh a mínusové teploty sa dostavili aj na Slovensko a namiesto toho aby sme premýšľali v čom vyzeráme najlepšie, vyberáme to,v čom nám nebude zima. Taktiež nastalo obdobie lyžovačiek a relaxu vo vysokohorských oblastiach a ak potrebujete vyzerať aspoň trochu štýlovo (ako mám vždy potrebu ja :)) aby ste si tento relax užili,postačí vám jeden kúsok. Univerzálnym kúskom, ktorý sa jednoducho ladí a vyzerá skvelo za každých okolností je rolák.

Niekým milovaný, niekým nenávidený. Tak či onak obchody nám klasický ponúkajú širokú škálu druhov a tak isto aj materiálov. Či už pracujete v kancelárii alebo v športovom obchode,pri menšom hľadaní dokážete natrafiť na presne taký, aký hľadáte aby ulahodil vášmu životnému štýlu.

Pre zástankyne jednoduchých kúskov mi nezostáva nič iné ako odporučiť modalové roláky. Tento skvelý material, s ktorým sa nestretnete tak často, má niekoľko výborných vlastností potrebných  na prežitie vonku . Udržuje teplo, pohlcuje pachy a vyzerá elegantne. Taktiež je to prírodné vlákno nenáročné na údržbu a prežije takmer všetko.Na dotyk je úplet veľmi jemný, ale pritom dostatočne pružný a odolný. Svojou mäkkosť a žiarivé farby si textílie s modalovými vláknami udržujú aj po opakovanom praní, čo je veľkým pozitívom oproti bavlneným materiálom, u ktorých môže v niektorých prípadoch dochádzať k usadzovaniu vápenatých zlúčenín z vody a tak k zhoršovaniu celkového stavu textílie. Na rozdiel od bavlny má modal rovnomernejšie vzhľad a pôsobí príjemnejšie na dotyk. Materiál sa vyznačujú vyšším leskom a sýtejšími farbami. Tieto vlastnosti si modal zachováva aj po viacnásobnom praní.  Tiež lepšie odvádza vlhkosť od pokožky a človek tá má pocit vyššieho komfortu.

Vyhnite sa však umelým materiálom v ktorých by ste vy sama aj vaše telo len trpeli. Polyester sa stáva vašim najväčším nepriateľom . Siahnite po vlne, kašmíre dokonca i pri kúpe hodvábneho tielka nespravíte krok vedľa. Hodváb má tendenciu v zime hriať a v lete naopak chladiť, čo z neho robí celoročne využiteľný kúsok.

Ak si prídete v roláku nesvoja a máte pocit, že vás rozširuje, vyhnite sa dlhým náušniciam. Pomôže ak si zopnete vlasy a zvolíte podprsenku, ktorá vám bude poskytovať dostatočnú oporu. Pri kúpe sa vyhnite kúskom, ktoré majú krátky trup alebo takzvaným crop-topovým rolákom.

Ilustračné obrázky: pinterest.com, Cellbes, Twin-set

 

 

 

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.