Vaše dokonalé ja, na dlhé noci a dni

 

Nie každá z nás má toľko šťastia aby vyzerala perfektne, prirodzene krásna. Našimi najvernejšími pomocníkmi sa už v priebehu puberty stávajú rôzne kozmetické prípravky, ktorými sa snažíme zakryť naše nedostatky, poprípade pomôcť prednostiam vyniknúť. Preto som sa rozhodla zamerať na must-have každej ženy, make-up!

 

I keď nepatríte možno k tým, ktoré by hľadali v make-upe vysoké krytie a dlhú výdrž, takýto pomocník sa vám predsa zíde v priebehu rôznych osláv a večierkov. Nie je nič horšie ako keď každú chvíľku kontrolujete svoj make-up, aby ste na spoločných fotkách vyzerali dokonale. Lesknúca sa pleť, make-up zvýrazňujúci vrásky a suchá, šupinatá pokožka ? To je len malá ukážka toho, čo nesprávny výber dekoratívnej kozmetiky môže spôsobiť. Medzi svetovo obľúbené a stále cenovo dostupné tekuté make-upy, patrí Urban Decay All nighter, Esteé Lauder Double wear stay in place a Max Factor Lasting performence. Všetky tri značky nám sľubujú perfektnú výdrž a ešte lepšie krytie.

Rozhodla som sa ich otestovať a ušetriť vám prípadne pár desiatok eur za kúpu toho nesprávneho skrášlujúceho kamaráta.

Aby sme nezabudli, každá z nás má jedinečný podtón pleti, kvalitu a štruktúru, čo treba zohľadniť aj pri tomto teste . Moja pleť je citlivá, zmiešaná s problémom mastenia sa hlavne v T-zóne. Problém nastáva aj pri odtieni, nakoľko som veľmi bledá s neutrálnym až jemne teplým podtónom pleti.

 

Urban Decay All nighter

Urban Decay prináša spasenie pre všetky bledule! Veľká škála odtieňov, v ktorých sa dokáže nájsť každá je dych berúca. Make-up je vraj vode odolný , dlhotrvácny a bez olejov. Pri nanesení veľmi rád oxiduje, takže odporúčam najskôr vyskúšať viaceré odtiene a počkať ako zareagujú na vašej pokožke než si ho kúpite. Pri nanášaní rýchlo schne, a nepekne poukazuje na všetky suché miesta .

Výhodou je, že pri jeho vysokom krytí vám postačí naozaj minimum prípravku. Finish je zdravo matný, ako nám make-up sľúbil. Po štyroch hodinách sa v T-zóne žiaľ musím prepudrovať, taktiež vidím ako mi jemne zachádza do vrások okolo úst a očí. Po celom dni v práci vidím, že aj krycia schopnosť je taká polovičná (a to som sa pleti ani nedotkla). Z All nighter-a mám zmiešané pocity. Cena je približne 45 eur, za ktoré by som čakala viac muziky.

 

Esteé Lauder Double wear stay in place

Taktiež celkom slušná škála farieb . Skončila som s odtieňom 1N1 , ktorý je najsvetlejší odtieň s neutrálnym podtónom. Na mňa však stále trochu tmavý, takže nepoužiteľný cez zimné obdobie, kedy som naozaj bledá. Tento tekutý zázrak som používala ešte na strednej škole, kedy som naň nedala dopustiť. Žiaľ, v posledných rokoch zmenili zloženie, čo mu podľa mňa viac ublížilo ako pomohlo.

Make-up má naozaj profesionálne krytie, matný finish a hroznú vôňu , no na ktorú sa dá zvyknúť. Pri nanášaní to už zvláda lepšie ako jeho predchodca v článku, i keď schne rovnako rýchlo. Prvé dve hodiny vám dopraje perfektnú pleť, pri ktorej svet zvažuje či ste taká dokonalá, alebo len skvelo nalíčená. S lesknúcou sa pokožkou v tomto prípade problém nemám, skôr naopak. Double wear moju pleť neuveriteľne vysušuje a po celom dni ho mám kvalitne usadený v každej vráske. Označila by som ho aj trochu za oteru odolný, lebo pri dotyku tváre vám nezanecháva stopu na prstoch. Jeho cena sa pohybuje tiež okolo 40 eur. Myslím, že skvelá voľba pre niekoho s mastnou pokožkou.

 

Max Factor Lasting performance

Farebné odtiene v smutne malej škále. Nemám šancu používať tento make-up pokiaľ nie som opálená. Aj tu nastáva problém s odtieňom, nakoľko ten najsvetlejší má rúžový podtón. Za to ma veľmi príjemnú cenu čo je 15 eur. Pracuje sa s ním ľahko, kryje takmer dokonale a prináša aj sľúbený, polomatný vzhľad. Pri tomto make-upe nemusím používať púder a dokonca nemám problém ani s vysušenou pokožkou. Za mňa určite pomer cena a kvalita jasný víťaz ! Vydrží dokonca celú noc , čo je snom nejedenej ženy .

Ilustračné obrázky: pinterest.com

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.