Zdravá a svieža pleť počas leta? S týmito kozmetickými pomocníkmi to zvládnete

Leto je konečne v plnom prúde, no počas týchto horúcich dní sa však tiež nevyhneme kožným problémom. Ak budeme starostlivosť o pleť zanedbávať, nepríjemné výsledky sa ukážu práve na našej tvári. Na to, aby sme tomu dokázali predísť, stačí dodržiavať pár základných bodov v kombinácii s novými beauty vychytávkami, ktoré vám zaručia okamžitý efekt s dlhodobým účinkom.

Ktoré to sú?

 

Správna hygiena

So stúpajúcimi teplotami sa aj rýchlejšie a častejšie potíme. Navyše, prach, smog, UV žiarenie, baktérie a mnohé ďalšie škodlivé nečistoty sa počas dňa ukladajú na našej pleti, upchávajú póry, podporujú tvorbu rôznych nedokonalostí, zápalov, začervenaní a hlavne akné.

Ako teda ochrániť našu pokožku?

Alfou a omegou je základná hygiena. Tvár by sme mali umývať vlažnou vodou ako ráno, tak aj večer. Nasledne ju treba dôkladne vyčistiť od nečistôt  z vonkajšieho prostredia.

Ideálnym pomocníkom na dôkladné čistenie pleti je sonické zariadenie LUNA™ 3, ktoré zbaví pleť 99,5 % nečistôt, zvyškov make-upu a odumretých buniek a to už v priebehu 2 minút!  Vďaka pulzácii T-Sonic ™ poskytuje masáž, ktorá cieli na konkrétne oblasti so známkami starnutia, pričom pokožku spevní a rozjasní. LUNA 3 je ideálna pre normálnu, zmiešanú, ale aj citlivú pleť, ktorej tón krásne zjednotí. Inovatívne zariadenie je tiež odolné voči vode, takže je vhodné aj na dovolenky či ako spoločník pri kúpeli.

FOREO LUNA™ 3, čistiaci sonický prístroj s protivráskovým účinkom, www.notino.sk

 

Ľahká a svieža strava

Aby sme zabránili nadmernému masteniu pokožky, mali by sme dbať aj na potraviny, ktoré konzumujeme. Vyhýbanie sa mastným, ťažkým a sladkým jedlám je prospešné pre pokožku aj pre zdravie. Práve preto sa počas leta odporúča pestrá, no ľahká strava, bohatá na vitamíny a minerály, v podobe ovocia či zeleniny.

 

Dbajte na správny výber krému či make-upu

Tak ako si podľa ročného obdobia vyberáme oblečenie, to isté platí aj v kozmetike. Na leto by sme preto mali zvoliť ľahký a hydratačný krém či gél, ktorý pleti dodá pocit sviežosti. Podobne je to aj pri výbere make-upu, pričom platí, že čím ľahší, tým lepšie. V horúčavách by pleť pod hrubou vrstvou trpela, a na druhý by sme sa mohli zobudiť s nepeknou vyrážkou. Dobrým tipom sú aj krycie krémy, ľahko roztierateľné, ktoré pleť krásne zjednotia.

COMPLEXION PERFECTOR SPF 20, ľahký tónovací krém bez obsahu silikónu, Omorovicza, www.beautysecret.sk

Korekčný krém Ziaja BB, www.e-ziaja.sk
Pozor na zradné slnko!

Netreba zabúdať, že aj slnko dokáže poriadne potrápiť. Najmä ak pri opaľovaní zaspíme či sa dostatočne pred ním neochránime. Predísť nepriaznivým účinkom UV žiarenia môžeme správnou voľbou krému s ochranným faktorom, ktorý by sme mali aplikovať vždy pred tým, ako sa vyberieme niekam von. Okrem toho, novodobé opaľovacie krémy obsahujú napríklad výživný vitamín E či keratín, ktoré vašej pleti len prospejú.

Krém na opaľovanie by mal obsahovať dve skupiny látok, ktorých zloženie a kvalita by vás mala ochrániť ako pred UVA tak pred UVB žiarením. Prvou zložkou sú UV filtre, ktoré priamo chránia kožu pred škodlivým žiarením. Môže ísť o minerálne filtre, ktoré odrážajú slnečné lúče od povrchu kože alebo o chemické filtre, ktoré ich pohlcujú. Opaľovacie krémy s minerálnymi filtrami sú z hľadiska nezávadnosti pre zdravie rozhodne vhodnejšie ako krémy s chemickými filtrami. Pôsobia iba na povrchu pokožky, odkiaľ odrážajú UV žiarenie, nealergizujú a sú vhodné aj na pokožku veľmi malých detí a pokožku s atopickým ekzémom. Našťastie sú na Slovensku čoraz viac dostupné BIO a prírodné prípravky, ktoré fungujú bez rizík a poskytujú pokožke maximálnu ochranu.

ButterBean Organics, opaľovacie prípravky, www.biorganica.sk

Čisto prírodné, BIO opaľovacie produkty ButterBean Organics obsahujú prírodný minerálny filter, ktorý vytvorí na pokožke lesklú bariéru, ktorá ako zrkadlo bezpečne odrazí škodlivé žiarenia UVA aj UVB.

A vy sa tak môžete bezpečne oddávať radovánkam na pláži  pod teplým letným slnkom.

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.