Kočík 21. storočia: Ekologický Greentom UPP

Verili by ste, že kočík môže byť celý vyrobený z recyklovaných materiálov a navyše aj štýlový?Presne také sú „najzelenšie“kočíky Greentom UPP, ktoré sa v Holandsku vyrábajú už od roku 2013. A vďaka jednej úžasnej slovenskej firme si tieto super zelené a super trendy kočíky môžete už dokonca kúpiť v Čechách aj na Slovensku.

Ľahký a ohľaduplný k prírode

Kočíky Greentom UPP sú úžasné najmä preto, že sú kompletne celé vyrobené z recyklovaných materiálov. Rám je vyrobený z recyklovaného polypropylénu (PP) a sedák z recyklovaných PET fliaš. Svojmu drobcovi tak zabezpečujete nielen štýlový „odvoz“, ale tiež lepšiu budúcnosť v podobe menej znečistenej planéty Zem. Kočíky sú navyše extrémne ľahké, čo je tiež výsledok použitých materiálov nielen na samotnej konštrukcii, ale tiež na veľmi štýlových poťahoch.

3 kombinácia

Kočíky Greentom sa vyrábajú v troch kombináciách. Filozofiou výrobcu totiž je, aby kočík s vašim dieťatkom rástol. Pre novorodencov je určený hlboký kočík Carrycot, od obdobia kedy dieťa sedí do cca 1,5 roka verzia s názvom Reversible (drobec sedí alebo je v polo-lehu a je otočený k vám) a od 1,5 roka je tu model Classic, alebo takzvaný športový kočík. Obrovskou výhodou kočíkov Greentom je tiež ich kompatibilná veľkosť, ľahká váha a nesmierne jednoduchá manipulácia. Kočík sa ľahko skladá, čo je výborné pri nakladaní a vykladaní z auta a úplne ideálne ak nemáte ten najväčší kufor. Výhodou je tiež, že kočík po zložení sám stojí. V porovnaní s inými kočíkmi totiž Greentom nezaberá až toľko miesta. Zložiť sa dá do celkom vodorovnej polohy. Môžete si ho teda po „sezóne“ pokojne vyložiť aj doma na skriňu.

Ekologický, ale aj fashion

Čo je na kočíkoch Greentom zaujímavé, je ich ekologický dizajn, ale aj trendy prevedenia. Samotný Greentom je ocenený niekoľkými prestížnymi dizajnérskymi oceneniami ako napríklad Red Dot Award, alebo Kind&Jugend Innovation Award. Kočík sa predáva v 10 základných farbách, ktoré z času na čas dopĺňajú limitované edície. Tento rok sú súčasťou limitovanej kolekcie 4 farby inšpirované prírodou. Sú to rúžová (rose), medová (honey), nebesky modrá (sky) a farba uhlia (charchoal). V prípade limitovanej kolekcie sú látky vyrobené z toho istého materiálu ako podvozok, teda z PP vlákna (presný názov látky je Olefin)

Pozor, limitka sa momentálne už dopredáva, preto ak vás jedna z týchto farieb zaujala, neváhajte s nákupom pridlho. Limitovanú kolekciu aj všetky ostatné farby nakúpite TU

Výhodné kombinácie a príjemná cena

Ďalšou z výhodu kočíka Greentom je takzvaná „kombinatorika“. Z jedného podvozku totiž hravo vykúzlite všetky tri kombinácie (carrycot, reversible aj classic). Teda za cenu jedného kočíka môžete mať rovno tri. Preto sa Greentom neoplatí kupovať nikdy len jeden. Balíky, ktoré predajca ponúka sú výhodné vždy v kombináciách. Preto, ak sa chystáte kúpiť si napríklad hlboký kočík, kúpte si rovno verziu s poťahom pre Reversible, poprípade ak uvažujete nad Greentomom aj ako nad športovým kočíkom, zadovážte si rovno aj Classic. Nákup z dlhodobého hľadiska určite neoľutujete.

Kde sa dá ten úžasný Greentom kúpiť?

Kočíky Greentom na Slovensku distribuuje a predáva predajňa Drobčekovia. Nájdete ich na internete na www.drobčekovia.sk, alebo môžete navštíviť ich kamennú predajňu v Prievidzi. Na webshope priamo TU nájdete všetky možné kombinácie, farby, ale aj iné doplnky ako tašky ku kočíku, alebo originálny Greentom fusak. Na extrémne počasie si určite dokúpte originálnu pláštenku Greentom, ktorá je vyrobená z termoplastického polyuretánu s látkovou časťou z recyklovaných PET fliaš. Pláštenka sa dá navyše veľmi jednoducho ku kočíku pripnúť a máte ju tak stále poruke. Ak teda stále váhate nad kúpou kočíka pre vašeho drobca, poprípade chcete druhý kočík ideálny na manipuláciu a zároveň trendy do mesta, jednoznačne zvoľte Greentom. Jeho ľahkosť, jednoduchá manipulácia (celkom vám postačí jedna ruka) vás okamžite dostane. A to nehovorím o tých farbách…

P.S. Ku kočíku Greentom existuje aj autosedačka, ktorú pre firmu špeciálne vyrába značka Be Safe, na ktorú dávajú poťahy Greentom, tiež z recyklovaných PET fliaš. Na konštrukciu kočíka Greentom sa však veľmi jednoducho nasadí akékoľvek iné vajíčko (autosedačka) pomocou univerzálnych adaptérov, ktoré takisto kúpite na www.drobčekovia.sk

Fotografie: pinterest.com, archív Greentom

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.