Potulky s kočíkom: Medická záhrada

S Ruby sme sa rozhodli stráviť posledný pekný deň pred nástupom dažďa a chladného počasia v bratislavskej Medickej záhrade. Je skvelou voľbou nielen na pokojnú prechádzku s kočíkom,ale tiež posedenie s kamoškami a mamičkami pri kávičke.

Záhrada v strede mesta

Medická záhrada je stará známa lokalita v centre starého mesta. V minulosti som tu absolvovala niekoľko fotení a toto prostredie sa mi vrylo do pamäti ako veľmi príjemné. Medická záhrada je v blízkosti električkovej zastávky a tiež sa tu dá blízko parkovať. Je teda na „rande s kočíkom“ úplne ideálna.

Plno kvetov a nefajčiarska zóna

Čo sa mi na Medickej záhrade nesmierne páči je prítomnosť kvetov a pokojné prostredie. Posedieť si môžete na jednej z charakteristicky bielych lavičiek, alebo aj na tráve, či dokonca fontáne. Slniečko krásne hrialo preto som si aj ja so spiacou Ruby v kočíku dopriala jeho príjemné lúče. Nakoniec som sa poprechádzala pomedzi farebné kvety a zostala som milo prekvapená, že tu niesom jediná mamička. Do Medickej môžete ísť aj so psom, teda žiadna psíčkarská diskriminácia:) Pozitívom je, že celá záhrada je nefajčiarska, pre deti teda absolútne ideálna.

Nielen na kočíkovanie

Medická záhrada je super voľba aj keď máte už väčšie dieťa. Je tu totiž plno preliezok, váš drobec sa tak výborne zabaví. Vy si môžete zatiaľ vychutnať kávičku v príjemnom prostredí kaviarne, ktorá sa neďaleko ihriska nachádza. Okrem kávy odporúčam, tiež zmrzlinu. Potom, čo som nakŕmila Ruby som si dopriala aj ja. V tieni stromov kaviarenskej terasy sme potom ešte s dievčatami debatovali a preberali všetky tie povinné babské reči.

 

Všeho všudy sme v Medickej strávili skoro 3 hodiny. Hoci park sa zdá napohľad malý, jeho príjemná atmosféra vás očarí a naspäť domov sa vám rovnako ako nám pôjde veľmi ťažko.

Môj outfit: Šaty Zara, kabelka Twin-Set, tenisky Twin-Set, okuliate Ray Ban www.answear.sk

Medická záhrada je verejný park v Bratislave v mestskej časti Staré Mesto. Nachádza sa medzi ulicami Špitálska, Americké námestie, Sasinkova, Poľná a 29. augusta.Na strane zo Špitálskej ulice ju ohraničuje aj Aspremontov letný palác, ktorý zasahuje aj do záhrady. Medická záhrada obsahuje detské ihrisko, viacero sôch a drobnú architektúru. Názov je odvodeý od neďalekej fakulty medicíny.

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.