Ulyana Sergeenko a jej podoba sofistikovanej ženy

Že naši susedia na východe nemajú núdzu o nadaných módnych návrhárov nemusím hovoriť. Tridsaťšesť ročná návrhárka Ulyana Sergeenko z Ruska vás vtiahne do atmosféry starých filmov a povojnového Sovietskeho zväzu. Kabaret plný famme fatale a gangsterov v sofistikovaných kúskoch pôsobiace nenútene štýlovo.

Značka zrodená v roku 2011 začala s kolekciou jeseň-zima a stačilo iba dve prehliadky aby si získala rešpekt a pozornosť médií i hviezdnu klientelu. Spoločnosť vyrába konfekčné dámske šaty, šperky, tašky a náramky ale v svojom ateliéri ponúka aj možnosť šitia na mieru. Ulyana sa zameriava na kvalitu, detail a ručnú prácu. Všetko je vyrábané v Moskve za prísneho dohľadu samotnej návrhárky. Ku všetkému sú materiály kupované výhradne vo Francúzsku, Taliansku a Japonsku , dokonca niektoré odevy doplnené o historické kúsky z historických trhov.

Ulyana sa svojou tvorbou snaží podporovať klasickú ručnú výrobu a dnes už skoro zabudnuté remeslá, čomu nasvedčuje aj fakt, že za posledných päť rokov spolupracovala s vyše sedemdesiatimi remeselníkmi a ateliérmi v Rusku.

Medzi jej klientov patrí Lady Gaga, všetkými známa Kim Kardashian a dokonca aj hudobná diva Beyoncé.

Silný historický vplyv na odevy a na samotnú návrhárku sa nedá popriet. Každou kolekciou dokazuje, že štýl 40.-50. rokov zo zlatého filmového plátna je nesmrteľný, stále prítomný a nositelný aj v dnešnej dobe.

Ak túžite po podobných kúskoch, ktoré sú finančné dostupnejšie prinášame vám ku koncu článku aj galériu so štýlovo podobnými kuskami.

Ilustračné fotky: Vogue.com, Twin-set šaty a trblietavá sukňa, Takko šaty , Cellbes sukňa a tričko
Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.