Potulky s kočíkom: Karlová Ves

Karlová Ves je bratislavská štvrť ktorú sa s kočíkom jednoznačne oplatí navštíviť. Nakoľko som tu strávila značnú časť svojho života a stále tu býva moja rodina, rozhodla som sa prvé „Potulky s kočíkom“ venovať práve zelenej „Karlovke“

Štýlový Kontajner

Karlová Ves ponúka celkom dosť možností kde sa dá túlať s kočíkom. Keďže my s Ruby, ktorá ma dva mesiace ešte nevydržíme vonku celý deň, rozhodla som sa vybrať pre vás tie miesta, ktoré sú na kratšiu prechádzku s bábätkom ideálne. Výbornou voľbou na kávičku, koláčik, šalátik a posedenie pod stromom je jednoznačne Kontajner Dizajnové miesto kde si pokojne môžete posedieť vonku a mať kočík pod stromom. Kontajner Riviéra vznikol zo starého lodného kontajnera, ktorý zakladatelia doslova „zasadili“ do stredu Karlovej Vsi. Hoci je blízko pri ceste a môžete z neho sledovať okolité dianie, vonkajšie sedenie je príjemné s dostatkom zelene. Určite žiadna nudná kaviareň. Ja som si tu v kľude vychutnala kávičku, Ruby si dala šlofíka pod stromom, pokojne so ju tam prebalila aj nakŕmila.

Karloveské rameno

Posilnené kávičkou sme sa vybrali trošku prejsť na neďaleké Karloveské rameno. Prechádzku tu naozaj odporúčam, tie z vás, ktoré si trúfajú sa pozdĺž ramena môžu prejsť okolo FTVŠ, popri River Parku až do centra mesta. My sme sa vybrali k Vodárenskému múzeu a mini krčmičke s názvom Mark Twain. Mark Twain je taká autentická krčmička, kde si môžete dať kofolu, pivo a pritom hľadieť na rieku. V blízkosti podniku je tiež malý parníček, ktorý celý „románový“ kolorit tohto miesta dotvára. Inak určite odporúčam na víkendové rodinné prechádzky, poprípade opekačky s partiou.

Kultová krčmička na brehu Karloveského ramena.

My s Ruby sme našu kočíkovaciu prechádzku absolvovali doobeda, preto bol nielen Kontajner, ale aj rameno tiché a na „úspavaciu prechádzku“ ideálne. V Karlovke tiež odporúčam navštíviť cukráreň Sweet Street, kde nájdete bezlepkové koláčiky a super zmrzku. My sme našu doobednú prechádzku zavŕšili práve tu.

Ruby má na sebe overal Next, bundičku Primigi, deka je Benetton. Mamina sako F&F, džínsy Zara, top Twin-Set, tenisky Toms, náušnice Mango, okuliare Metro a kabelka Liu.Jo. Kočík Stokke Cruisi, flaška H&M.

Foto: Klau, Kontajner Riviéra a Celiakia.sk

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.