Trápia vás kruhy pod očami? Poradíme vám ako sa ich zbaviť!

 

Opuchnuté oči neznamenajú len nedostatok spánku, ktorá môže súvisieť s prebdenou nocou. Nepríjemné “vačky” totiž trápia mnoho žien a to bez ohľadu na to či di vedia dopriať dostatok spánku, . Problém opuchnutých očí môže  byť dôsledok životného štýlu, ale takisto aj dedičná črta tváre.

Pokožka okolo očí je totiž z tváre najtenšia a často sa na nej tak tvoria opuchy, tmavé kruhy a dokonca aj prvé vrásky. Ak sú opuchy v oblasti očí aj vašou nočnou morou prezradíme vám niekoľko trikov ako sa ich efektívne zbaviť.

  1. Používajte studené obklady

Oči sú veľmi citlivé a k ich podráždeniu môže prispieť naozaj veľa vecí. Medzi tie najčastejšie príčiny patrí príliš málo spánku, priveľa času stráveného pred obrazovkou, alergie či dokonca nesprávne odstránený make-up. Preto si vždy opatrne odstráňte aj najmenšie zvyšky make-upu. Čím dôkladnejšie to urobíte, tým menej budú oči opúchať. Najúčinnejšou prvou pomocou na opuchnuté oči je vždy  studený obklad.

Studené lyžice, plátky uhorky či chladené čajové vrecúška sú všeobecne známe spôsoby, ako rýchlo neželané opuchy stiahnuť. Novinkou sú tiež rôzne masážne valčeky, alebo gule ktoré opuchy rozmasírujú a veľmi efektívne  stiahnu. Skladovať ich môžete navyše v chladničke, alebo dokonca mrazničke a mať ich tak vždy po ruke vhodne vychladené.

Chladivé masážne gule Omorovicza, predáva Beautysecret.sk

Náš tip:  Pre redukciu opuchov pod očami rolujte pozdĺž orbitálnej kosti od vnútorného oka smerom von. Pre podporu vypnutejšieho vzhľadu masírujte oblasť pod lícnymi kosťami.

 

2. Séra a krémy na oči

Ak aj po tejto domácej metóde stále cítite vačky pod očami, vyskúšajte siahnuť po vhodných kozmetických produktoch. Na opuchy okolo očného okolia sa osvedčili produkty obsahujúce kofeín či kyselinu hyalurónovú. Je známe, že očné krémy sú po 35ťke už doslova nutnosťou, ak sa vám teda prvé opuchy, či vrásky objavili, začnite sa o ne dôkladne starať aj v rámci vašej kozmetickej rutiny.

Kofeín sťahuje žilky a podporuje cirkuláciu a bráni hromadeniu ďalších tekutín, ktoré by mohli spôsobiť opuch pod očami. Kyselina hyalurónová zase účinne odstraňuje známky únavy, opuchy a kruhy pod očami a vypína jemné vrásky. Vhodné sú aj produkty s obsahom harmančeka či uhorky, ktoré majú chladivý a upokojujúci účinok.

 

Toto je zopár bestsellerov od rôznych značiek. Na výber máte krémy, alebo séra. Séra sú koncentrovanejšie a preto často aj účinnejšie.

Koncentrovaný očný krém pre stárnúcu pleť Perricone MD- predáva Beautysecret.sk

 

 

Niod Fractioned Eye Contour Concentrate, predáva Beautysecret.sk

 

Perricone MD, liftingové očné sérum, predáva Beautysecret.sk

Omorovicza, rozjasňujúci očný krém s vitamínom C

Omorovicza, Reviving Eye Cream

3. Spánkový režim a starostlivosť o seba

Pri opuchoch od únavy a stresu venujte chvíľku svojho času aj šetrnej masáži očného okolia. Takáto rýchla masáž má liftingové a regeneračné účinky, uvoľňuje a zároveň zvyšuje pružnosť namáhaného tkaniva. Napomáha vyplaviť toxíny a zlepšuje prekrvenie pokožky, čím zabraňuje tvorbe vačkov a kruhov pod očami. Samozrejme netreba zabúdať na dostatočný spánkový režim, zdravý jedálniček a pravidelný príjem tekutín .  Opouhcom tiež neprospieva stres a vypätie. Preto aj keď budete používať tie najdrahšie krémy a masážne prístroje , avšak jesť nevhodné potraviny a spať len niekoľko hodín denne, výsledný efekt sa len ťažko dostaví. Buďte teda k sebe láskavé, vaše oči sa vám za to určite odvďačia:)

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.