Najdôležitejší trend interiérového dizajnu na rok 2022: Modern Cave!

Objavili sme štýl, ktorý si podmaní interiérový svet v roku 2022! Modern Cave, teda súčasná jaskyňa, sa vyznačuje nábytkom a dekoráciami oválneho tvaru, neutrálnou farebnou paletou a surovým drevom. Minimalistická estetika, zaujímavé detaily a inšpirácia originálnymi, surovými formami budú charakteristickým znakom dizajnu v roku 2022.

 

Začalo to fascináciou starobylými domami vytesanými vo vnútri skál. Na ich podobu vznikli luxusné butikové hotely, ktoré ponúkajú ubytovanie medzi tichými kamennými múrmi. Roky 2020 a 2021 zasiahli každého z nás nebývalým spôsobom a väčšina z nás sa naučila vážiť si čas strávený so sebou. Dôsledkom toho všetkého je trend Modern Cave, ktorý teraz prirodzene vstupuje aj do interiéru!

Modern Cave je veľmi svieži trend, ktorý sa v objavil v posledných mesiacoch. Mohlo by sa zdať, že atmosféra jaskyne je nepríjemná a má ďaleko od predstavy dokonalého interiéru. Pri počúvaní o nej môžete tiež nadobudnúť dojem, že nie je pohodlná a priateľská, ale to nie je pravda – človek oceňuje kontakt s prírodou a v jaskyni sa cíti bezpečne, čo odkazuje na naše prvotné pudy. Modern Cave v skutočnosti čerpá z prvotnej myšlienky o bezpečnosti.

Z čoho vychádza Modern Cave pri interiéroch? Ide predovšetkým o zameranie sa na prirodzenosť a vzájomné prenikanie prvkov: drevo, kameň, piesok, voda – ťažko sa dá použiť niečo umelé. Jaskyňa je vytvorená prírodnými silami a následne vyhladená človekom – nájdeme v nej množstvo oválnych foriem, ale aj prvkov prinesených priamo z prírody, ako napr. hlinené nádoby, ktoré odkazujú na pokoj a jednoduchý život. Vtedajší človek sám vytvoril prvky svojho prostredia pletením košíkov, vytváraním nástrojov a riadu z okolitých prírodných surovín.

Všetky tieto prvky sú veľmi stabilné – mohutné, pevné telá, ktoré musia vydržať všetko. Sú to najmä kamenné bloky, veľké kamene, konáre stromov, kusy kmeňa. Môžete sa na ne spoľahnúť za každých okolností.

Farebným základom je aj kameň a jeho bohatá farebná paleta – odtiene bielej, béžovej, hnedej, až po čiernu. Modern Cave má k vzorom dosť ďaleko, no ak nimi chcete obohatiť svoj interiér, zvoľte jemné zvieracie potlače alebo také, ktoré imitujú kresbu dreva, vrstvy lámaného kameňa a pod.

 

 

 

Galéria: www.westwingnow.sk
Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.