Za zdravým pohybom do prírody

Prezrite si galériu
11 fotiek
Za zdravým pohybom do prírody
Tričko dlhý rukáv, Björn Borg, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Športová podprsenka, zelená, Björn Borg, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Športová podprsenka, čierna, Björn Borg, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Športový top, Björn Borg, 27,96 €, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Šortky, zelené, Björn Borg, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Legíny, vzor, Björn Borg, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Bežecké šortky, Björn Borg, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Predĺžená mikina, béžová, Björn Borg, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Ruksak, Björn Borg, www.upbrands.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Béžové tenisky, 49,99€, www.primadonnacollection.sk

Za zdravým pohybom do prírody
Ochranná tyčinka na opaľovanie, SPF 30, ButterBean, 18,95 €www.biorganica.sk

Ak radi športujete, ale už vás omrzelo cvičenie len v telocvični alebo vo fitness, skúste to v prírode. Pohyb, predovšetkým ten na čerstvom vzduchu a slnečné lúče totiž dokážu viac, než si myslíme. Ak si potrebujete vyvetrať hlavu, odbúrať stres či zlepšiť náladu, šport v prírode bude  pre vás tým pravým 😉

 

Outdoorové športy či tréning v prírode majú hneď niekoľko výhod a sú skvelou alternatívou fitness centier. Športom v prírode sa vám zlepší nálada a dostanete do tela vitamín D, ktorý je dôležitý pre zdravé kosti a zuby, pomáha udržiavať zdravé svaly a pozitívne vplýva aj na náš imunitný systém. Cvičenie vonku dokáže pozitívne vplývať aj na náš mozog a stimuluje všetky ľudské zmysly spôsobom, ktorý cvičenie v priestoroch nedokáže nahradiť. Uvidíte, že už po 5 minútach cvičenia v prírode sa budete cítiť pozitívne a dobre naladená.

Ak nie ste veľmi športový typ, môžete začať zľahka a to pravidelnými prechádzkami. Aj chôdzu môžeme považovať za cvičenie, a to hlavne v tom prípade, že kráčame rýchlejším tempom. Aktívna chôdza v prírode je najprirodzenejšou vytrvalostnou pohybovou aktivitou, ktorá má mnoho zdravotných pozitív. Znižuje hladinu stresu a zvyšuje dobrú náladu, ktorá priamo úmerne rastie s vašou psychickou pohodou a schopnosťou sústrediť sa.

Ak si trúfate na niečo náročnejšie, najvhodnejšími pre vás bude turistika, beh alebo aj bicyklovanie. Beh je jedným z najpopulárnejších foriem tréningu, odbúrava stres, depresie a zlepšuje celkovú psychickú pohodu. Podobne ako turistika, zlepšuje dobrú funkciu imunitného systému a zvyšuje energiu na zvládanie každodenných povinností pracovného a rodinného života. Nech už zvolíte akúkoľvek aktivitu je dôležité, aby vám bola blízka, aby vás bavila a aby ste sa jej mohli venovať čo najčastejšie.

V prípade náročnejších fyzických aktivít odporúčame investovať do kvalitného oblečenia a vybavenia, ktoré vám športovanie v prírode uľahčí. Pri výbere oblečenia nezabúdajte hlavne na jeho funkčnosť. To znamená, že by malo byť vyrobené zo špeciálnych materiálov, ktoré odvádzajú od tela vlhkosť a je pohodlné nielen svojím strihom ale aj použitými materiálmi. Uvidíte sami, že sa v kvalitnom športovom oblečení budete cítiť oveľa viac pohodlne, zabezpečí vám správnu termoregulácie organizmu a zlepší výkon pri akejkoľvek aktivite. Ak športujete v prírode nezabudnite aj na ochranu pred slnkom a otravným hmyzom. Preto by ste mali mať so sebou vždy kvalitné SPF (aj na horách!) a účinný repelent proti komárom a kliešťom.

Tak budete mať istotu, že vám nič nepokazí náladu a vy sa budete môcť naplno venovať vašej športovej aktivite 😉

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.