Detská izba, viete čo by mala obsahovať?

Mnohé mamičky riešia výbavu detskej izby. Či už pre novorodenca, škôlkára, alebo školáka. Rozhodli sme sa pre to poradiť vám zopár základných prvkov, či kusov nábytku, ktoré by mala taká detská izba obsahovať.

Zamerali hlavne na obdobie od narodenia dieťaťa po jeho nástup do školy.

Teepee,Westwingnow.sk

Prvá izbička- novorodenec

Ak máte možnosť vytvoriť izbu pre novorodenca, mala by jednoznačne okrem prebaľovacieho pultu a komody obsahovať aj posteľ pre Vás. Nejedna mamička potvrdí, že niekedy je záchranou práve to, že sa s plačúčim novorodenom môžete oddeliť od zvyšku rodiny.

Čo sa týka komody, pred kúpou si určite vyskúšajte či vám vyhovuje výška a tiež počet šuplíkov, alebo prehriadok. Na cca obdobie jedného roka to bude pre vás totiž najdôležitejší kus nábytku.

Z menších dekorácii sa určite oplatí nakúpiť rôzne košíčky a koše, kde uskladníte plienky, detskú kozmetiku a hračky. Nezabudnite tiež na hraciu podložku, alebo deku.

Prebalovacia komoda Mobelix

Kolíska Careterro, Toddler.sk

Hracia podložka NUK, Toddler.sk 

Druhá izbička-predškôlkar-škôlkar

Ako dieťa rastie menia sa aj jeho potreby. Zistíte, že prebaľovací pult vám už netreba (jednoducho sa však dá vo väčšine prípadov zmeniť na komodu) a že vaše dieťa už hľadá iné-nové stimuly. Výbornou voľbou sú rôzne vankúšiky a sedacie vaky. Izbička by mala tiež obsahovať malý stolík a stoličku, kde môže dieťa kresliť, alebo sa venovať rôznym kreatívnym hrám.

Ak máte možnosť a priestor, vytvorte dieťaťu z detskej izby hraciu plochu s rôznymi zákutiami. Pomôžu vám nielen vankúše, ale tiež dekorácie ako vaky, tipee stany, svetielka, alebo koberčeky. Predsa len, izba je miestom kde budete okrem pobytu vonku tráviť čo najviac času. Mal by to byť teda dokonalý detský raj, plný hravých nápadov.

Stôl Bonami.sk

Koberec s písmenkami H&M home

Taburetka Westwingnow.sk

Tretia izbička- školák

Ak sa vám zo škôlkara stane školák, je čas izbičku znova poopraviť. Teraz je dôležité aby obsahovala miesto kde sa vaša ratolesť bude môcť pohodlne venovať už aj domácim úlohám. Stôl a teda priestor na učenie by teda nemal byť už len hracou plochou, ale kvalitným priestorom na vzdelávanie. Dbajte preto najmä na výber stoličky a stola. Mali by byť pohodlné a takisto podporovať zdravý vývin dieťaťa. Ďalším dôležitým kusom nábytku je skrinka na knihy.Výbornou voľbou je tiež nástenka kde si môže školák lepiť dôležité oznamy, alebo pripomienky. Izba by mala tiež obsahovať hodiny a kalendár. Všetko sú to predmety, ktoré sú informatívne a tiež náučné.

Stolík pre školáka

Magnetická tabuľa, Sashe.sk

Polička na knihy, Bonybon.sk

Aj pri všetkých týchto radách nezabúdajte, že reč je o detskej izbe. Teda o mieste kde je dieťa dieťaťom. Preto hoc aj keď s rastúcim vekom izba prechádza rôznymi transformáciami, vždy by si mala zachovať svoj detský charakter.

Foto: pinterest.com, archív značiek

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.