Mušelínové oblečenie od love COLORS

Mušelín je láska na prvé vyskúšanie. Kto ho raz začne nosiť už neprestane. Viem o čom hovorím, mušelín dostal aj mňa. Je vzdušný, ľahký, netreba ho žehliť a je strašne príjemný na nosenie, najmä počas teplých mesiacov. Avšak nezoženiete ho všade, naopak nájsť nejaký kúsok oblečenia z mušelínu je priam zázrak. Na Slovensku však existuje jedna úžasná značka, v ktorej ponuke nájdete nielen mušelínové oblečenie pre ženy, ale aj krásne hračky a doplnky do domácnosti.

Čo je mušelín?

Mušelín je bavlnená látka, ktorá sa používa už od 18-19 storočia a nazýva sa aj dvojitá gázovina. Pochádza z mesta Mosul, čo prezrádza aj jeho samotný názov. Práve na blízkom východe totiž vedeli oceniť kvality tejto úžasnej priedušnej látky, ktorá vás v lete úžasne chladí. Je tiež dostupný v rôznych hrúbkach. Hrúbka,  krajčírka vyberá na základe toho, na čo chcete mušelín použiť (na šaty, prikrývku, uterák…). Je tiež dostupný v mnohých farbách, preto je veľmi obľúbený. Pozor, šiť z neho je však umenie, preto sa vám môže stať (rovnako ako voľakedy mne), že vás krajčírka s mušelínom pošle rovno domov. Avšak netreba vešať hlavu, našli sme jednu úžasnú módnu tvorkyňu, ktorá vám mušelínový zázrak na želanie vytvorí nesmierne rada.

Juliannin príbeh

Julianna Rencés Kovács a jej tvorba mušelínových módnych „krasotiniek“ začala doslova náhodou. Julianna chcela ľahké šaty na dovolenku a tak si jedny ušila. Krásne, ľahké a z mušelínu. Šatičky mali úspech medzi je kamarátkami a čoskoro ju začali prosiť aby aj im jedny také mušelínové šaty ušila. Julianna teda šila, ponúk prichádzalo stále viac a tak sa jej existujúcim krásnym zavinovačkám a detským mušelínovým plienkam pridala aj kolekcia oblečenia. V ponuke značky Love Colors dnes nájdete mušelínové šaty na leto aj zimu od výmyslu sveta. A tým myslíme nielen strihy, ale aj farby. A Julianna pokojne rovnaké šaty ušije aj pre vašu malú princeznú. Mušelín je totiž tak príjemný, že ho milujú aj deti. Je dokonca ideálny aj pre malé bábätká. Julianna používa len tie najlepšie látky certifikované ako OKO TEXT STANDARD 100 CLASS 1, preto sa nemusíte vôbec báť. Mušelín navyše neškriabe a je veľmi jemný, teda priam ideálny pre novorodencov.

Zaujímavosti o mušelíne

Mušelín je látka, ktorú netreba žehliť. Je veľmi náročný na spracovanie (na šitie), avšak ideálny na nosenie. Môžete ho prať v pračke aj sušiť v sušičke. Má tendenciu sa po praní málinko zbehnúť , preto si šaty vždy kupujte o trochu väčšie. Toto je však len jednorázová záležitosť a navyše Julianna na tento fakt pri výrobe oblečenia vždy myslí.

Mušelín vynikajúco udržuje vlhkosť, preto je priam ideálny na leto, nosiť ho však môžete aj v zime. Na šaty a plienky sa používa dvojitý mušelín na deky a prikrývky zväčša trojitý. Z mušelínu sú aj krásne podbradníky, mojkáčiky, prikrývky a deky. Okrem dámskeho oblečenia nájdete v ponuke love Colors aj oblečenie pre deti a mužov.

 

Objednávat môžete cez internet na www.eshop.lovecolors.sk, alebo navštíviť krásny voňavý showroom v Galante na ulici 29 Augusta.

Showroom sme aj navštívili a nahrali vám v ňom krátke videjko:)

Instagram: @lovecolorsslovakia

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.