4 slovenské značky, ktoré si jednoznačne nenechajte ujsť

Slovenskú tvorbu sledujem už dlhšiu dobu. Priznám sa, že ma nesmierne teší, že sú u nás rôzne krásne a hlavne veľmi kvalitné módne značky, ktoré v mnohých smeroch prevyšujú tie zahraničné. A potom čo som sa do niektorých z nich bezhlavo zamilovala, neostáva mi nič iné len vám ich postupne predstaviť.

Toto sú moji štyria favoriti, ktorý jednoznačne stoja nielen za povšimnutie, ale aj vyskúšanie.

SIDUMILU: ľanové skvosty z Oravy

Značku Sidumilu pozná mnoho žien. Vytvárajú krásne ľanové oblečenie pre veľké aj malé ženy, mužov a rovnako krásne doplnky do domácnosti, či dokonca hračky. Sidumilu je rodinná firma, ktorá tvorí v prostredí krásnej Oravy v dedinke Novoť. Priznám sa, že s kúpou prvých šiat od nich som chvíľu váhala, predsa len nie sú najlacnejšie. Ale hneď ako mi prišli som ani chvíľu neoľutovala a o chvíľu som objednávala ďalšie v inej farbe. Sidumilu vytvára svoje ľanové oblečenie s mottom slow fashion, teda menej je viac. To znamená ich oblečenie je veľmi variabilné, šaty môžete nosiť ako šaty, v lete so šľapkami, či teniskami, v zime s pančuškami, alebo ako sako, či ľahký kabátik. Ušijú vám ich v rôznych farbách, ale odporúčajú staviť na základnú čiernu a bielu (to som urobila aj ja). Šatičky vám buď ušijú na mieru,alebo si ich môžete objednať vo veľkosti UNISEX. Tá je podľa mňa naj-super, lebo sadne skoro každému.

Okrem oblečenia majú SIDUMILU v ponuke aj veci do domácnosti a nádherné detské hračky.

www.sidumilu.sk

Instagram: sidumilu

Love Colors : ak milujete mušelín

Love Colors som objavila náhodou na veľtrhu Kid.shop.up ešte minulú jeseň. Mušelínové oblečenie som zbožňovala už dávno predtým, len nebolo ľahké ho vôbec (nie to ešte v našich končinách) zohnať. Navyše som mala utkvelú predstavu, že mušelín je vhodný len na leto. Keď som však objavila Love Colors zistila som, že najfarebnejšie mušelínové krasotinky na oblečenie vyrába Julianna Rencés Kovács (autorka Love Colors) a,že mušelínu sa vôbec nemusím vzdávať ani počas zimy. Výrazné farby od výmyslu sveta a neskutočné strihy asi najlepšie vystihujú ponuku oblečenia Love Colors. Šaty nielen pre ženy, ale aj deti a bábätká. Julianna dokonca vyrába aj detské hračky, mušelínové osušky, deky, sety do postieľok, zavinovačky, girlandy..skrátka čo len chcete.

A je veľmi ochotná vytvoriť vám to po čom túžite na mieru. Stačí napísať email, zavolať, alebo ju navštíviť v jej showroome v Galante.

www.eshop.lovecolors.sk

Instagram: lovecolorsslovakia

MAMALU: najštýlovejšie kabelky a topánky

„Som milovníčka módy, farieb a vzorov… „, takto začína svoj príbeh Lucia, talentovaná mamička dnes už dvoch detí, ktorá stojí za značkou MAMALU. Mamalu sa špecializuje na výorbu krásnych kabeliek a topánok z tých najkrajších a najfarebnejších látok. Doplnky sú určené presne pre tie ženy, ktoré hľadajú originálne kúsky a neboja sa vyčnievať z davu. Keď som MAMALU prvý krát objavila tak som sa najprv nevedela rozhodnúť, táto značka mi doslova nedalaspávať.. Ktorá farba je krajšia, ktorá kabelka je „bohovskejšia“, proste čistá krása, ktorá vám okamžite pomotá hlavu. Ku kabelkám a doplnkom od MAMALU Vám pokojne stačia už len čierne šaty a verte mi, že si vás na ulici všimne úplne každý. Lucia je veľká milovníčka módy, čo dokazujú aj jej návrhy. Čo ma ešte úplne dostalo, je fakt, že k vysnívanej kabelke vám vyrobí aj topánky (na mieru!). Mokasíny, sandále, gladiátorky, alebo čižmičky. Z tej istej látky ako je vaša kabelka.

Teda dámy, priznám sa odpadla som, poctivo šetrím a ku krásnej kabelke, ktorú vám už čoskoro predstavím si snáď čoskoro doprajem aj matchy-matchy topánočky.

Mamalu môžete nakúpiť online, v prípade, že máte špeciálnu požiadavku, Luciu kontaktujte osobne. Rada a veľmi ochotne Vám vyjde v ústrety.

www.mamalu.sk

Instagram: mamalu_fashion

TAKITAK: najpohodlnejšie oblečenie pre deti a dospelých

Vecí z TAKITAK máme doma celkom slušnú zbierku. Lucia s Marcelkou totiž podĺa mňa tie veci vyrábajú na mnňa a na Ruby. V prvom rade milujem ich materiály. Hlavne bavlnené šaty, ktoré boli mojou prvou TAKITAK láskou. Pamätám ako som si ich kúpila na Dobrom trhu a odvtedy som iné nechcela. Nosím ich len tak s espadrilkami, alebo aj na nohavice. Ich veci sú totiž super variabilné. Nosiť sa dajú v lete aj v zime. A veci pre Ruby? Tie jej zásadne vydržia aj 2 roky. Jeden rok máme najpohodlnejšie oversize šatočky y druhý rok tričko. A všetky v dokonalom stave aj po milión opraniach, teda odkladám aj pre sestričku. Strihy TAKITAK sú oversize teda sadnú každému a navyše si môžete vybrať z rôznych farieb. Ja si ulietavam na ružových a fialových odtieňoch, lebo tie sú naše naj. Ale prídete si na svoje ak máte rada výrazné aj zemité farby.

Značku TAKITAK môžete nájsť na rôznych lokálnych trhoch, alebo na Instagrame. Dievčatá majú tiež svoj vlastný showroom, ktorý môžete po dohode s nimi navštíviť.

Instagram: takitak.kids

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.