Naozaj domáce wellness

Keďže aktuálna situácia s koronavírusom nás núti doslova sedieť doma, napadlo ma, že je to ideálny čas na to aby sme sa trošku zamerali na seba. Či už myšlienkami, kedy prehodnotíme naše životy a budúcnosť, ale aj na náš zovňajšok. Veď kedy sme mali viac času na seba ako teraz? No a na to aby ste bola krásna aj zvonka sú domáce receptúry ideálne. Také domáce wellness si totiž jednoducho spravíte doma aj samé. Ako na to prezrádzajú nasledujúce riadky.

Doma vyrobené masky na tvár (na mastnú, suchú pleť a proti vráskam)

  1. Zemiaky na mastnú pleť

Ak vás trápi mastná pleť, ideálne sú zemiaky. Šťavu zo surových zemiakov si jednoducho naneste na vatový tampón a nechajte pôsobiť na tvári. Budete prekvapená ako vám z tváre stiahne všetok maz. Potom umyte čistou vodou.

  1. Citrón a med na stiahnutie pórov

Ak vás trápi akné táto maska je ideálna. Potrebujete na ňu štavu z citrónov a tvaroh. Oba produkty majú výborné sťahovacie účinky. Ak ich zmiešate, naneste na tvár a nechajte pôsobiť cca 20 minút. Potom zmyte vodou.

  1. Banán a žĺtok na suchú pleť

Ak máte problém so suchou pleťou, skúste túto masku. Banán rozpučte a zmiešajte s vaječným žĺtkom a trochou olivového oleja. Naneste na pleť a nechajte pôsobiť cca 15-20 minút.

  1. Med, tvaroh a žĺtok na suchú pleť

Na suchú pleť je tiež výborný med. Skúste ho zmiešať so žĺtkom a tvarohom. Zmes naneste na tvár a nechajte pôsobiť. Maska krásne vyživí a hydratuje pokožku.

  1. Káva a kakao na vypnutú pleť

Ak chcete aby bola vaša pleť krásne vypnutá odporúča sa práve maska z kávy a kakaa. Zmiešajte cca 3 lyžice kávy s 3 lyžicami kakaa a pridajte trošku mlieka a medu. Naneste na tvár a nechajte zaschnúť. Potom dôkladne opláchnite.

Doma vyrobené masky na vlasy

 

  1. Univerzálna kokosová maska

Najlepšou domácou maskou je jednoznačne kokosová. Vyrobíte si ju ľahko za pomoci kokosového oleja. Nechajte ho trošku roztopiť na teplom mieste a naneste rovnomerne na vlasy. Tie potom zabaľte do igelitového sáčku a následne ešte do uteráka. Nechajte pôsobiť aspoň hodinu a umyte. Vlasy budú po tejto kúre nádherne lesklé a hydratované.

P.S. Kokosový olej je tiež výborný na lupiny.

  1. Citrónová s medom pre plavovlásky

Výbornou vyživujúcou maskou je tiež maska z medu a citrónu. Táto maska je obzvlášť vhodná pre plavovlásky, nakoľko citrón vlasy jemne zosvetluje. Vlasy do nanesení zabaľte do igelitového sáčku a uteráku.

  1. Banánovo-olejová na chemicky ošetrované vlasy

Ak si vlasy veľa farbíte, žehlíte, fénujete, alebo kulmujete, toto je ideálna maska pre vás. Stačí roztlačiť banán a pridať kokosový, alebo olivový olej. Zabalené v igelitovom sáčku a uteráku nechajte pôsobiť približne 30 minút, potom zmyte šampónom.

  1. Zelený čaj na posilnenie vlasov

Ak máte problémy s vypadávaním vlasov, vyskúšajte odvar zo zeleného čaju. Zelený čaj je výborný nielen na vypadávanie, ale tiež štiepenie vlasov. Obsahuje totiž veľmi účinný vitamin B,ktorý je prítomný aj v mnohých komerčných kondicionéroch.

  1. Citrónová s vajcom na suché vlasy aj mastné vlasy

Výbornou maskou na suché vlasy je tiež maska ktorú vyrobíte ak zmiešate citrónu a surového vajíčka. Ak máte mastné vlasy použite len bielok, ak suché tak celé vajíčko. Masku naneste na celé vlasy, zabaľte do sáčku aj uteráku a nechajte pôsobiť.

Doma vyrobené masky sú veľmi účinné nakoľko obsahujú prírodné zložky, ktoré sú často krát v určitých pomeroch používané aj vo vašich obľúbených vlasových produktov, najmä tých s prívlastkom bio. Navyše si ich veľmi jednoducho vytvoríte doma za pomoci produktov, ktoré máte dostupné v chladničke, alebo špajzi.

Prajem príjemný domáci wellness:)

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.