Report z Londýnskeho Fashion Weeku: boli sme tam!

Ako to vyzeralo v uliciach cez londýnsky fashion week? Zapadli naši slovenskí fashion bloggeri do svetového davu, alebo sa im podarilo upútať? Aké outfity predstavili svetoví blogeri Článok a fotogalériu pre nás spracovala fashionbloggerka @zrzkastyle , ktorá sa tohtoročného fashion weeku zúčastnila osobne!

Píše @zrzkastyle…

 

Londýn here we come

Uplynulý víkend sme sa s partičkou slovenských fashion bloggerov vybrali do Londýna inšpirovať a pokochať sa na Londýnskom Fashion Weeku. Fashion weeky sa konajú na jeseň a na jar a prezentujú trendy vždy na sezónu dopredu. Teraz sme teda na mólach mohli vidieť mnoho modelov na sezónu jar/leto 2020, teda SS20. Okrem modelov na mólach sú však fashion weeky veľmi inšpiratívne aj v uliciach. Fashionisti z celého sveta sa koncentrujú na jednom mieste a snažia sa ukázať tie najlepšie kreácie, ktoré v skriniach majú. Bol to pre mňa obrovský zážitok sledovať kto čo považuje za to „naj“ a ako to vie „predať.

V takejto obrovskej konkurencií máte dve možnosti. Zvoliť čo najviac extravagantný outfit alebo staviť na sofistikované kombinácie a podčiarknuť ich osobnosťou. Priemerné stajlingy si nikto nevšimne.

Naše outfity

Zo Slovenských fashionistov najviac vytŕčala blogerka @cisarovenovesaty, ktorá pútala pozornosť parochňou vyrobenou z plechovkových uzáverov. Simona tento extravagantný základ vhodne doplnila pánskym oversize sakom, sandálmi a metalickou kabelkou ktoré zbytočne neuberali pozornosť parochni, ale vhodne ju dopĺňali. Simone vyšiel aj druhý stajling, kde navrstvila krajkové šaty oversize tričkom a doplnila netradičným klobúkom. Tretí stajling stál na koženom komplete. Koža od hlavy po päty bude veľkým trendom na jeseň a zimu.

Na kožu som vo svojom stylingu stavila aj ja a šaty som doplnila koženou baker boy čiapkou, čím sme sa so Simonou neplánovane zladili. V druhom outfite som sa zas neplánovane zladila s londýnskymi tehlovými budovami. Posledný deň som skombinovala romantické baletkovské šaty s ugly sneakers.

@JanaH_blog je typická svojimi streetstylovými kreáciami aj v bežný deň a neostala povesti nič dlžná ani tentokrát. Elegantný metalický kostým „zašpinila“ ulicou, tak ako to vie len ona. Tričko s nápisom, rybárska čiapka a ugly sneakers vytvorili originálnu kombináciu. Druhý deň doplnila romantickú volánovú sukňu oversize streetovou denimovou  bundou a tretí deň sa vyhrala s kombináciou romantických šiat a rockových doplnkov. Mimochodom čelenka akú má Janka na hlave bude opäť veľkým trendom jesene:).

@vegetarianboy stavil na tvorbu slovenskej návrhárky Terky Feňovčíkovej a dokonale odprezentoval jej denimový komplet a štýlovú košeľu.

Na Slovenské fashion podujatie by niektoré z týchto stajlingov boli až príliš výrazné. V Londýne sa však na ostatné extravagantné kreácie ani zďaleka nechytali. Či však tieto úlety boli aj vkusné, uznajte sami.

Mňa oslovili skôr takéto vkusné, štýlové, decentné kombinácie.

Najlepšie bolo, že si tu naozaj na svoje prišiel každý. Či vyznávate extravaganciu, eleganciu, top trendy, alebo vintage, stačilo sa len postaviť pred budovu, kde sa prehliadky konali a kochať sa.

 

Autor: @zrzkastyle, Zuzana Barkova

 

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.