Móda VS blogerka: Zrzkastyle

Hýri farbami a vyžaruje čistú radosť. Pozitívne naladená módna blogerka, nováčik roka 2018 a v neposlednom rade mamička,  Zuzana Barková, ktorú poznáte z blogu ZrzkaStyle, otvára našu novú sériu rozhovorov zo zákulisia módneho blogovania a prezrádza napríklad aj to, čo by si nikdy neobliekla.

Čo pre Teba znamená „byť módnou blogerkou“?

Splnenie môjho sna. Priestor na svoje kreatívne vyžitie a sebarealizáciu. Milujem módu a baví ma sa s ňou hrať a posúvať aj svoje hranice, aj hranice svojich followerov. Keď mi niekto napíše že vďaka mne dostal odvahu na nejakú kombináciu, ktorú predtým nenosil a že sa v tom cíti skvele a sebavedome, je to pre mňa najkrajšia spätná väzba a zadosťučinenie.

Ako TO všetko začalo?

Keď som vypadla zo šialeného pracovného tempa na prvej materskej (pracovala som v reklamnej agentúre), zrazu som mala viac času rozmýšlať o tom, čo ma skutočne baví a napĺňa. A stále sa moje myšlienky vracali k móde. Chcela som si založiť blog o family matching outfitoch, ale kým som sa dostala k realizácií, narodil sa mi druhý syn a na 2 roky som zostala bez štipky voľného času, takže sny o blogovaní išli bokom. Keď synovia odrástli a opäť už bol čas, začali odmietať obliecť si to čo im vyberám ja a majú už svoj (veľmi svojský) štýl. Od family matchig outfitov som teda upustila a vrhla som sa na blogovanie o dámskej móde.

Podľa čoho si ráno vyberáš oblečenie?  

Podľa nálady, podľa počasia, podľa toho, čo ma čaká a podľa toho koľko mám času „tvoriť“ pred skriňou.

 

Nakupuješ systematicky/ premyslene, alebo spontánne?

Čím som staršia, tým viac systematicky. Dosť mi v tom aby som nepodľahla zbytočným nákupom, toho čo v podstate nepotrebujem, pomáhajú online nákupy. Pozriem si len tú kategóriu ktorú naozaj potrebujem a nenechám sa lákať inými krásnymi vecami, ako je to keď vojdem do kamenného obchodu.

Aký trend by si rada vrátila a nosíš ho bez ohľadu na to, či je aktuálny?

Rada nosím roztrhané rifle, ktoré sú vraj momentálne už out. A mám radšej špicaté topánky. Pri mojich 172 centimetroch mám totiž len 36 nohu a pri zaoblených špičkách vzerám dosť neproporčne.

Čo by si si nikdy neobliekla?  

Neuznávam čiernu farbu, takže obliecť si niečo čierne je pre mňa veľké utrpenie. Veľmi mi vadí, že jej je toľko v uliciach aj na rôznych eventoch a že všetci potom pôsobia smutne a zapadnú do jednej rovnakej masy. 

Rýchla otázka/rýchla odpoveď 

Udržateľná, drahšia móda alebo lacnejšia fast fashion?

Opäť to prišlo s vekom, a prinieslo mi to aj blogovanie, že vidím hlbšie do fashion priemyslu a snažím sa teda celkovo žiť aj obliekať udržatelnejšie. Niesom však askét a neodopieram si stirktne radosti fast fashion. Snažím sa to vyvažovať tým že fast fashion nakupujem naozaj len uvážene a podporujem viac slovenských dizajnérov a predávam a kupujem veci na bazároch a swapoch.

Akých kúskov máš v šatníku najviac?

Jednoznačne šiat. Niekto by povedal, že je to najmenej kreatívne, ale ja sa práve so šatami hrám najradšej a nosím ich na viacero spôsobov a vrstiev.

Kabelky, alebo topánky?

Topánky.

1 dizajnér na zvyšok života?

Austrálska značka Zimmermann

Módna ikona/ vzor ktorý ťa inšpiruje?

Rocky_barnes a Fabmusediana

Obľúbený slovenský bloger?

NatinstablogJanaH_blog

Ďakujeme Zuzke za veľmi inšpiratívne odpovede a máme obrovskú radosť, že sme túto sériu rozhovorov s blogerkami otvorili práve ňou. Zrzku môžete sledovať nie len na jej blogu www.zrzkastyle.com, ale aj na Instagrame.

Zdroj foto: instagram.com/zrzkastyle/

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.