Trend K-beauty valcuje kozmetický priemysel. Odhaľte tajomstvo kórejskej krásy aj vy!

K-Beauty alebo v preklade „kórejská krása“ je fenoménom posledných rokov. Kórejská kozmetika  ako taká sa stala synonymom pre kvalitné, prírodné prípravky a navyše za prijateľnú cenu. Kórejská starostlivosť o pleť sa v mnohom líši od klasickej starostlivosti, na ktorú sme u nás zvyknutí. Zahŕňa používanie viac ako 10 rôznych produktov, medzi ktorými nechýbajú pleťové oleje, esencie a pleťové séra.

 

 

Kórejská kozmetika si predovšetkým zakladá na rešpekte k pokožke, nepoužíva parabény a využíva špeciálne prírodné ingrediencie, ako sú ženšen, chia semienka, kozie mlieko  alebo dokonca slimačí sliz. Kórejská starostlivosť o pleť sa pritom vždy odvíja od individuálnych potrieb vašej pokožky. Predtým, než si nanesiete vrstvu make-upu sa potrebujete o svoju pleť dobre postarať. Môžete byť zvyknutí na typický denný trojstupňový postup a to je použitie čistiaceho produktu, tonera a hydratačného krému pred aplikáciou make-upu. Ale v Južnej Kórei sa režim starostlivosti o pleť pohybuje od siedmich až po dvanásť krokov so zameraním na hydratáciu pokožky pomocou jemných, prírodných prísad. V článku si predstavíme si základných 10 krokov K-Beauty.

 

1. krok – Odličovanie

Prioritou kórejskej starostlivosti o pleť je aby bola pleť dokonale odlíčená. Jedine vtedy sa do nej dokážu vstrebať všetky produkty a účinné látky. Preto sa pleť odličuje nie jeden krát, ale až dvakrát – double cleansing, teda dvojfázové čistenie pleti. V tejto fáze sa používa olejový odličovač a čistiace produkty, ktoré dokážu dobre rozpustiť make-up. Tento krok je určený prevažne pre večernú rutinu.

k-beauty, Shisheido, cistiaci olej

Shiseido The Skincare, čistiací a odličovací olej
k-beauty,collistar, cistiaci olejCollistar Make-up Removers and Cleansers, čistiaci a odličovací olej
2. krok – Čistenie pleti

Druhý krok a súčasne aj druhá fáza odličovania a čistenia pleti je čistenie pleti produktmi na báze vody. Sú to rôzne čistiace gély a peny na ktoré sme už zvyknuté a určite ich používa každá z nás. Tento krok zaistí odstránenie mastnoty, nečistôt a zbytkového make-upu. Krok je potrebné dodržiavať každé ráno a večer.

k-beauty, havliková apoteka, krasna slecna, cistiaci gel

Havlíková apotéka, Krásná slečna, čistiaci 1 minútový elixír

k-beauty, ziaja, kozie mlieko ,cistiaci gel

Ziaja, Kozie mlieko, mliečny gél na umývanie tváre
3. krok – Peeling

Peeling je veľmi dôležitým krokom starostlivosti o pleť. Odstránia sa pri ňom odumreté kožné bunky a upchané póry a tým pádom sa ďalšie produkty lepšie vstrebú. Poznáme viacero druhov peelingov. Klasický peeling so zrniečkami alebo taktiež peelingové gély, ktoré na seba viažu odumreté bunky a nedráždia pritom pokožku tak, ako klasické peelingy. Okrem spomenutých poznáme aj chemické peelingy s AHA kyselinkami, ktoré odstraňujú odumreté kožné bunky. Peeling nie je každodenným krokom, odporúča sa robiť 2x do týždňa.

k-beauty, Ziaja, kozie mlieko, peeling

Ziaja, Kozie mlieko, enzymatický pleťový peeling

k-beauty, omorovicza, peeling

Beauty Secret, Omorovicza, obnovujúci peeling na tvár

 

4. krok – Tonikum

Dostávame sa k štvrtému kroku a to je tonikum. Tonikum mnohé z vás považujú za druhý krok v odličovaní pleti, čo je veľkou chybou. Tonikum pred pripravuje pleť na ďalšie kroky tým, že vyrovnáva pH pleti. Pleť do seba dokáže potom nasať oveľa viac účinných látok. Stačí si tonikum vmasírovať do pleti každé ráno a večer.

k-beauty, Clinique Anti-Blemish Solutions tonikum pre všetky typy pleti

Clinique Anti-Blemish Solutions, tonikum pre všetky typy pleti
k-beauty, ziaja acai berry, tonikum
Ziaja, Acai Berry, pleťové tonikum s kyselinou hyaluronovou
5. krok – Esencia

Esencia je považovaná za srdce kórejskej starostlivosti o pleť. Dodáva pleti hydratáciu, a dokáže regenerovať poškodené kožné bunky. Keďže esencie sú viac menej vodnatej konzistencie sú  oveľa ľahšie ako séra. Esencia by sa mala používať každý večer po toniku a pred sérom.

k-beauty, Missha Time Revolution The First Treatment Essence obnovujúca pleťová esencia

Missha Time Revolution The First Treatment Essence, obnovujúca pleťová esencia

k-beauty, Omorovicza Tekutá hydratačná esencia pre všetky typy pleti (100ml)

Beauty Secret, Omorovicza, tekutá hydratačná esencia pre všetky typy pleti
6. krok – Sérum

Sérum pre Vás určite nebude žiadnou novinkou. Sú koncentrovanejšie a hustejšie ako esencie a sú zvyčajne zamerané na určitý problém pleti. Väčšinou sa stretávame so sérami proti vráskam, hydratačnými sérami a sérami na rozjasnenie či zmenšenie pórov. Obsahujú najviac účinných látok a preto by sa mali používať  každé ráno a večer.

 

k-beauty, ziaja kozie mlieko serumZiaja, Kozie mlieko, vyhladzujúce sérum mladosti

k-beauty, omorovicza, serum

Beauty Secret, Omorovicza, spevňujúce sérum so zlatom
7. krok – Plátené masky

Plátené masky na tvár sa považujú v Kórei za dušu celkovej starostlivosti o pleť. Jedná sa zväčša o bavlnenú bielu masku, ktorá je nasiaknutá esenciou alebo sérom a necháva sa pôsobiť 10 až 25 minút. Okrem toho, že pleť hydratuje a vyživí má aj relaxačný účinok, pretože pri takejto maske sa odporúča ležať. Masky by sa mali používať minimálne raz do týždňa pri večernej rutine, ale samozrejme zle si nespravíte ani ich každodenným používaním.

k-beauty, balea maska

Balea, plátená pleťová maska
8. krok – Očný krém

Očné okolie je najjemnejšia oblasť na celej tvári a je to aj prvé miesto, kde sa začínajú tvoriť prvé vrásky. Preto je voľba dobrého očného krému nutnosťou pre každú ženu. A aby sme svoje očné okolie chránili čo najlepšie mali by sme očné krémy používať každé ráno a večer.

k-beauty, beautysecret.sk, Omorovicza Výživný omladzujúci očný krém (15 ml)

Beauty Secret, Omorovicza, výživný omladzujúci očný krém

k-beauty, Ziaja, krem proti vráskam

Ziaja, Eye Creams & Gels, protivráskový očný krém
9. krok – Hydratačný krém

Predposledným krokom je maximálna hydratácia pleti denným, alebo nočným krémom. Tento krok má určite zaužívaný vo svoje rutine každá z nás. Je však dôležité zvoliť si správny krém pre svoj typ pleti. Na ráno je vhodné zvoliť ľahší a rýchlo sa vstrebávajúci krém, ktorý je vhodný aj ako podklad pod make-up. Naopak večer extra hydratačný, ktorý počas spánku pleť hydratuje, a pripraví ju na ďalší deň.

k-beauty, Ziaja Goat's Milk denný hydratačný krém pre suchú pleť

Ziaja, Kozie mlieko, denný hydratačný krém pre suchú pleť

k-beauty, Ziaja Med Ultra-Moisturizing with Urea regeneračný a hydratačný krém s vyhladzujúcim efektom

Ziaja Med, Ultra-Moisturizing with Urea, regeneračný a hydratačný krém s vyhladzujúcim efektom

 

10. krok – Ochrana pred slnkom

Desiatym krokom je ochrana pleti pred UV žiarením, ktoré spôsobuje starnutie pleti, pigmentové škvrny, vysúšanie pleti a urýchľuje vznik vrások. Preto je ochrana pred slnkom ozaj veľmi dôležitá. Tento krok môžete spojiť z predchádzajúcim a to tak, že použijete hydratačný krém s potrebným  faktorom.

k-beauty, Ziaja Goat's Milk vyhladzujúci denný krém SPF 15

Ziaja, Kozie mlieko, ultraľahký hydratačno-energizujúci krém proti starnutiu s UVA a UVB filtrami, SPF 15

k-beauty,Omorovicza Ľahký hydratačný krém s minerálnym UV filtrom pre všetky typy pleti (100 ml)

Beauty Secret, Omorovicza, ľahký hydratačný krém s minerálnym UV filtrom pre všetky typy pleti

 

Možno sa vám týchto 10 krokov bude zdať zdĺhavých no rozhodne nie sú zbytočné. O pleť sa treba starať dôkladne každý deň a vedzte, že sa výsledky dostavia veľmi rýchlo 🙂

 

Galéria: Ziaja, beautysecret.sk, Havlíková apotéka, Clinique, Shiseido, Balea, Missha, Collistar
Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.