Plesová sezóna 2019: V znamení jednoduchosti

Ako každý rok aj tento koniec vianočných sviatkov otvára slávnostnú plesovú sezónu. A keďže tento rok vychádza Veľká noc až na Apríl, sezóna plesov bude nezvyčajne dlhá. Ako inšpiráciu na plesové róby odporúčam sledovať udeľovania filmových cien , ktorých sa v januári v Los Angeles koná naozaj veľa. Ja som sa inšpirovala cenami Golden Globes a pripravila pre vás tipy na tohtoročnú plesovú sezónu. Nech aj Vy zažiarite ako svetová hviezda.

Prečo udeľovania cien?

Možno sa pýtate, prečo sú dobrou inšpiráciou práve udeľovania filmových cien. Je to preto, že práve tieto podujatia využívajú svetový návrhári na predstavenie absolútnych noviniek svojich úplne najvyšších kolekcií. Ide buď o línie haute couture, alebo main collection. Preto ak chcete sledovať smerovanie trendov v spoločenskej móde na nadchádzajúcu sezónu, sú to práve januárové udeľovania cien, ktoré vám pomôžu vytvoriť si ten správny obraz. A čo sa teda bude podľa Golden Globes nosiť tento rok? Hlavným prvom bude farebná jednoduchosť, absencia vzorov, lesklé a hladké povrchy, ale tiež štrukturálne prvky ako volány, či nadýchané rukávy. Z materiálov je absolútnym hitom satén. Z farieb nič nepokazíte čiernou, bielou, modrou, ale aj oranžovou, či žltou. Farby sa snažte nekombinovať a voľte skôr jednofarebné modely. Držte sa teda jednoduchosti, nielen v prípade výberu strihu šiat, ale aj ich farby.

Satén

Satén je nádherný a luxusne pôsobiaci materiál, ktorý k móde spoločenských šiat dokonale pasuje. Ak sa aj vy rozhodnete pre saténové šaty, majte na pamäti dve veci. Šaty by mali mať jednoduchý strih (ideálne na ramienka) a mali by byť jednofarebné. Pokojne si vyberte čierne, biele, alebo dokonca strieborné. K takémuto tipu šiat sa výborne hodia kožušinové peleríny. K jemnému a chladivému saténu vytvára práve kožušina nádherne kontrastný nádych. Zo šperkov stavte na jeden výrazný prvok. Buď náušnice, alebo náhrdelník.

Twinset Eurovea

Topshop

Pietro Filipi

Čierna

Hoci farby sú nielen omladzujúce, ale aj oslobodzujúce, tento rok skalopevne hlásim návrat k čiernej. Čierne šaty vám totiž otvárajú možnosti. Opačne ako v prípade saténu, v prípade čiernej naopak experimentujte s povrchmi. Volány, zavinovačky, priehľadné materiály, či krajka. Toto všetko je v prípade čiernej farby viac než dovolené. K čiernym šatám pokojne zvoľte výraznejšiu kabelku, či farebné topánky. Nie je nič štýlovejšie ako keď vám spod čiernych šiat vykuknú červené lodičky.

Silvian Heach, answear.sk

Twinset Eurovea

Staud, shopbop.com

Doplnky

A ako na doplnky? Ak ostávame v hraniciach jednoduchosti, moja odpoveď znie: čierna a béžová. Naopak ak máte jednoduché šaty, ktoré si pýtajú oživiť, dajte im priestor pomocou farebnej listovej kabelky, ALEBO lodičiek (nikdy nie oboje). Veľmi pekné sú aj strieborné filtrované kabelky, ktoré sa budú na parketoch dokonale lesknúť. Pokojne sa tiež zahaľte do kožušinovej peleríny. Šperky prispôsobte výstrihu, účesu a šatám. Nevoľte však nič príliš okázale. Tento rok sa predsa nesie v znamení jednoduchosti.

Guess Jeans, Answear.sk

Gino Rossi, answear.sk

Kara, Karatrutnov.sk

Parfois

Chanel, Shopbop.com

Fotografie: Answear.sk, Twinset Eurovea, Shopbop.com, pinterest.com

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.