Advent klope na dvere! Ste pripravení?

Prekrásne obdobie rodinnej pohody, detskej radosti a čarovných momentov je za dverami a sním prichádza aj chuť podčiarknuť toto výnimočné obdobie príznačnými dekoráciami. Patríte medzi “chorobných” zdobiteľov a každoročne príležitostne korunovaných dekoratérov svojej domácnosti? 😀 Vitajte v klube! A že ste na správnej adrese, sa dozviete ihneď o kúsok nižšie.

 

Aké sú tohtoročné trendy?

Aj keď možno nepatríte medzi chorobných nasledovateľov módnych trendov vo všetkých oblastiach, toto môže byť predsa len správna príležitosť, kde sa inšpirovať. Koho by bavilo každý rok vytiahnuť tie isté zaprášené ozdoby a fotiť sa pri rovnako vyzerajúcom stromčeku? Samozrejme neradíme nič vyhadzovať! Aj v tomto prípade sa dá zachovať ekologicky. Pretvoriť aktuálne ozdoby z rodinnej zbierky na nové je nesmierne ľahké a zábavné! Zapojte aj deti a urobte z toho každoročnú vianočnú tradíciu 🙂 Nakúpte si farebné spreje, trblietky, flitre, vatu… fantázii sa medze nekladú a oblečte svoje staré ozdoby do nového šatu.

Ak ste sa doposiaľ nevedeli rozhodnúť, či zostať pri overenej retro kombinácii červenej a zlatej s farebnými sviečkami, odporúčame túto voľbu zvážiť. A ani to nebude bolieť! Červená totiž rezonuje aj tento rok, spolu s cyklaménovou a bordovou sa objavili na vianočnej výstave pre túto sezónu a musíme uznať, že v aktuálnom trendovom prevedení žiari viac ako kedykoľvek predtým!

 

 

Ak si u vás doma neviete predstaviť takúto extravagantnejšiu verziu vianočného stromčeka, máme pre vás štýlové alternatívy. Krok vedľa rozhodne neurobíte s jemnými pastelovými odtieňmi belasej, staroružovej a snehobielou farbou. V spojení s bielym stromčekom sa ocitnete ako v zimnej rozprávke 🙂 Doprajte svojim ratolestiam nezabudnuteľné Vianoce a vytvorte pre nich atmosféru obľúbenej rozprávky Frozen. Garantujeme jasot a úprimnú radosť zo samotných sviatkov 😉

 

 

Pre milovníkov zlatej klasiky, a to doslova, pridávame čerstvú inšpiráciu. Ak chcete napriek trendom a novinkám zostať pri svojom štýle, sme za. Skúste možno iné rozmiestnenie ozdôb, inú farbu svetielok, či umelý sneh a uvidíte tú krásnu nenásilnú zmenu 🙂

 

 

Prevoňajte si príbytok ihličím!

Nepodceňujte ihličie! Tento už oldschoolový #musthave vianočný spoločník nesmie chýbať vo vašej výzdobe. Čo lepšie dotiahne vaše majstrovské dielo ako tá nenapodobiteľná vôňa? Či už sa rozhodnete pre voľné halúzky naaranžované do vázy alebo sa trošku potrápite s výrobou vencov, či girlánd, výsledok bude dokonalý.

 

 

 

 

 

Mixujte ozdoby

Opatrujete s láskou ozdoby ešte zo svojho detstva alebo nebodaj ešte z detstva vašich rodičov? Za to nemôžme inak než tlieskať. Nie je nič hodnotnejšie ako kúsky rodinného dedičstva prepojené s duchom Vianoc a súdržnosťou rodiny 🙂 Venujte im čestné miesto na vašom stromčeku a nebojte sa ich mixovať s novými ozdobami. V móde sú rôzne figúrky, dokonca bábiky, rozprávkové postavičky, zvieratká, ozdoby y prírodných materiálov a takisto krásne svetlo odrážajúce gule v rôznych prevedeniach.

 

 

Kombinujte hlava nehlava, umiestňujte však s citom! Perly, kvety, kryštály, zrkadlové sklo, či číre. To všetko sa môže zdať dokopy gýčové, ale pri správnom usporiadaní, nasvietení a doladení bude výsledkom luxusný stromček ako z rozprávky 🙂 Samozrejme všetko je vecou vkusu, postupujte podľa svojej chuti a možností.

 

 

 

 

Nezabudnite na adventný kalendár!

Čo by to bolo za advent bez adventného kalendára? Či už si ho vyrobíte len tak pre radosť alebo pre vašich malých, či veľkých maškrtníkov, dotvoria dokonalú atmosféru očakávania najkrajších sviatkov v roku.

Skúste tento rok obísť tie lákavo vyzerajúce komerčné cukrovinkové kalendáre a zapojte vlastnú fantáziu. Na internete nájdete kopec inšpirácie na výrobu jednoduchých aj zložitejších kúskov. Čo viac poteší, než vec vyrobená s láskou priamo na mieru darovanej osoby? A navyše plná obľúbených sladkostí alebo drobných darčekov podľa vkusu daného človeka! Posledné obdobia letia aj kozmetické adventné kalendáre. Ak chcete potešiť kamošku beauty maniačku alebo maminu, ktorá si potrpí na svoj zovňajšok, toto bude trefa do čierneho 🙂

 

 

 

 

Tak čo, navnadili sme vás aspoň trošku na budovanie duchu Vianoc u vás doma, v práci, či kdekoľvek, kde trávite čas? Nechajte sa prejaviť vaše detské ja a hrajte sa, tvorte, skrášľujte. Koniec koncov sú to najmä ženy, kto bude teplo rodinného kozubu 😉

Tak sa dajme do toho!

 

Zdroje obrázkov: www.pinterest.com, www.vianocnapredajna.sk

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.