Sezónna módna vychytávka :Ľanové šaty

Musím priznať, že túto jar som oficiálne závislá na jednom špecifickom materiály. Je ním ľan. Dôvodov na túto módnu obsesiu je hneď viacero. Je to prírodný materiál, je nesmierne príjemný na nosenie a garantujem, že aj v tých najväčších horúčavách sa v ňom budete cítiť úžasne. A aký ľanový kúsok u mňa vyhral tento rok? Jednoznačne šaty.

Tmavá modrá

Čo sa týka šiat mám rada farby, ale aj overenú klasiku, teda čiernu. Keďže v lete môže byť nosenie tejto farby vďaka citlivosti na slnko doslova „fatálne“, je mojou letnou variantou čiernej práve tmavá modrá. Výhodou jednofarebných modelov je navyše fakt, že vyzerajú výborne v kombinácii s netradičnými strihmi. A to je niečo, čo u mňa jednoznačne vyhráva.

Odhalený chrbát

Priznám sa, že nad kúpou tohto modelu šiat som chvíľu váhala. Predsa len, na prvý pohľad je jasné, že ide o bez-podprsenkový model. Ak sú však šaty dobre strihané a látka pevná, nemáte sa čoho obávať. A keďže ľan taký je, rozhodla som sa zariskovať. Šaty som si pre istotu objednala v menšej veľkosti, predsa len pri takomto type strihu je dôležité aby šaty nikde neodstávali a s malou dušičkou som čakala na výsledok. A padli ako uliate.

Apron Dress, alebo šaty v štýle zástery

Šaty, ktoré mám na sebe sa v módnych kruhoch nazývajú „Apron Dress“, alebo zásterové šaty. Tento strih totiž kopíruje tradičnú dámsku zásteru. Tieto šaty bývajú zväčša z pevnejšieho materiálu a niekedy obsahujú aj vrecká v prednej časti. Ak si netrúfate na odhalený chrbát, Apron Dress môžete nosiť aj s tričkom či košeľou.

Ak niečo odhalíte, niečo aj zahaľte

V prípade, že sa rozhodnete pre šaty, ktoré odhaľujú, balans vášmu styling dodáte tak, že niečo zase zahalíte. Keďže letná sezóna dokáže byť poriadne horúca, nemusí byť vašim zahalením hrubá bunda, či kabát. Naopak skúste napríklad oversize klobúk. Ak si k šatám oblečiete sako, môžete si ich v kombinácii s vhodnými topánkami pokojne obliecť aj do práce. Ja som zvolila športovejšiu a odvážnejšiu verziu, ideálnu skôr na voľný čas:)

Na záver len poznamenávam, že ľan je super a strašne návykový materiál. Ak ho raz vyskúšate, už nebudete chcieť nosiť nič iné. Verte mi,, hovorím zo skúsenosti nákupnej maniačky, ktorej visí v skrini hneď niekoľko ľanových kúskov:)

Môj outfit:

Šaty, Mango, Answear.sk

Slides, Calvin Klein Jeans, Answear.sk

Klobúk, H&M

Náušnice ,H&M

Okuliare, H&M

Sako F&F

Kabelka Twinset

Foto: Monika Jušková-Čaranová

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.