Veľký test plienok: Viete, ktoré sú tie naj?

Dnes sú na trhu dostupné rôzne značky detských plienok. Okrem známych „pampersiek“, už plienky so svojou značkou kúpite aj v Lidli, Bille, DM drogérii aj BIPE, či Kauflande. Ja som sa rozhodla, že dám šancu každej značke, aby som si na základe kvality a nie značky vybrala tie NAJ. A výsledok môjho plienkového výskumu som spísala do rôznych kategórii.

 

Najpraktickejšie

Kategóriu najpraktickejšie plienky jednoznačne vyhrali plienky Pampers. Oceňujem ideálnu hrúbku (ani veľmi hrubé, ani príliš tenké), výdrž a tiež praktickú čiarku, ktorá vás upozorní, že plienka je pocikaná. Na prvý pohľad hlúposť, avšak veľmi praktická vec. Nakoľko vám plienka prezradí, že je plná bez toho, že ju musíte skúšať.

Všetky plienky, ktoré sme testovali. Zľava doprava Clever, Babywell, Pampers Sleep and Play, Toujours, Pampers, Kaufland

Najlepšie na noc

Ak sa vám v noci nechce dieťatko prebaľovať, pretože ho tým vždy zobudíte, odporúčam plienky Clever z Billy. Sú hrubšie ako iné plienky, avšak pri poctivom porovnávaní s inými značkami to boli bez debaty práve tieto, ktoré vydržali celú noc a to aj pri častom kŕmení (a teda cikaní dieťaťa). Ráno je plienka síce plná, ale na dotyk suchá.

 Plienky Clever su bez debaty najlepšie na celú noc

Najlepšie na hranie a plazenie

Tu som spokojná s Pampers Sleep and Play. Sú tenšie ako klasické „pampersky“ a vydržia dlho. To, že sú tenké je obrovskou výhodou najmä pri aktívnejších bábätkách. Oceňujem tiež trvácnosť, chýba mi tam však „čiarka“, indikujúca ako veľmi je plienka pocikaná.

Pampers Sleep and Play

Veľkosť

Ak je dieťatko na svoj vek väčšie, avšak nie veľké natoľko, aby ste presedlávali na o číslo väčšie plienky, veľmi dobrou variantou sú plienky Toujours z Lidlu a Baby Well z Bipy (Rakúsko). Napríklad plienky veľkosti 3, ktoré sme my testovali, sú väčšie ako iné plienky v tejto kategórii. Veľmi podobné sú tiež plienky z Kauflandu.

Plienky Toujours kúpite v Lidli

Zapareniny

Tu sa musím opäť vrátiť k starým dobrým plienkam Pampers. Testovala som všetky vyššie spomenuté plienky a jedine pri Pampers sme sa vyhli zapareninám. U ostatných značiek skôr či neskôr prišli, nakoľko plienky asi tak dokonale nezachytávajú vlhkosť.

Plienky Babywell a Pampers 

Snáď som Vám pri výbere tých „naj“ plienok pre vaše dieťatko pomohla. Ja som si všetky plienky poctivo kúpila a testovala. Článok nie je sponzorovaný žiadnou zo spomínaných značiek.

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.