Nový život s bábätkom: Odskúšané vychytávky, ktoré vám uľahčia život

Byť matkou, hlavne po prvý krát , nie je nič čo sa dá naučiť, alebo nacvičiť. Ste vrhnutá do vody a je očakávané, že v tejto novej vode budete hneď bezchybne plávať. Hoci som si myslela, že v živote som už veľa tažkého zvládla, rola matky bola poriadna facka. Avšak aj tento nový život s malým človiečikom vedia uľahčiť a spríjemniť niektoré vychytané a hlavne odskúšané produkty. O tom, ktoré sú, tie moje „naj“ prezradím v nasledujúcich riadkoch.

Dr. Karp a klasická perinka

Asi ste si to zažili všetky. Hodiny uspávania, natriasanie, plačúce dieťa a vy už ste fyzicky aj psychicky v koncoch. Mňa doslova zachránili tieto veci. Kniha od pediatra Harveyho Karpa: Nejšťastnejší miminko v okolí, hrubá perinka na zaväzovanie a uspávacia hračka Doodoo. Dovtedy som si prešla asi všetkým, končiac absolútnym zúfalstvom. S malou sme totiž zažili koliky, preplakané noci, či hodinové nosenia. Kniha od Dr. Karpa, ktorú mi darovala moja mama však zmenila náš život. Naučila som sa ako efektívne uspať a utíšiť dieťa, bez toho aby sme sa obidve totálne vyničili. K týmto poznatkom dopomohla aj klasická perinka, ktorú Dr. Karp na uspávanie a ukľudnenie dieťatka odporúča. A verte mi, zadovážte si perinku do ktorej sa dá dieťatko poriadne zaviazať, žiadne látkové zavinovačky. Hoci moja Ruby má dnes už 4 mesiace a z perinky jej trčia nohy, zaspáva už len pri tom, ako ju do nej zaväzujem. Na záver, je už od narodenia naším verným spacím kamarátom hračka Doodoo. Dieťa pri nej nielen zaspáva, ale hračka vám dáva aj signál keď sa drobec v noci prebúdza. Preto sa v noci zobudím už len keď náš „dodo“ začne hrať (zapína sa pri prudšom pohybe dieťatka) a nie až keď malá začne plakať.

Kniha, ktorá vám zachárni život:)

Perinka na pevné zaväzovanie (Sashe)

Bio kozmetika

Ďalšou super vychytávkou sú jednoznačne tieto kozmetické produkty: Kúpeľový olej od Weledy (nechtíková rada pre novorodencov) Domáci, prírodný levanduľový olej od Levandlove– po kúpeli ním dieťatko natrite od hlavy až po päty a bude jednoznačne lepšie spať. Olejček je prírodný a neskutočne krásne vonia. Tiež odporúčam kozmetiku značky Nobilis Tilia. Ja si materskú neviem predstaviť bez telového oleja s názvom Príliv Energie a očného gélu Euphrasia. Super vecička od Nobilis je tiež krém na ruky, ktoré mám ja veľmi suché najmä teraz, keď si ich kvôli hygiene často umývam. Ruby zase rada zaspáva pri špeciálnom osviežovači vzduchu pre dobrý spánok bábätiek.

Olej do kúpeľa Weleda

Prírodná levanduľová kozmetika Levandlove

Očný gel, Nobilis Tilia

Osviežovač vzduchu pre bábätka, Nobilis Tilia

Jemný krém na ruky ,Nobilis Tilia

Telový olej Príliv Energie, Nobilis Tilia

Oblečenie na zipsy a gombíky

Hoci sama som módna maniačka, pri bábätku som prišla na jednu dôležitú vec. Najlepšie oblečenie je to, na gombíky a zips. Nič čo sa oblieka cez hlavu nemá šancu. Malé detičky sa všeobecne neradi obliekajú, preto sú bodyčka a dupačky na zapínanie to naj. Na zimu tiež odporúčam teplý overal, ktorý má tú výhodu, že ho jednoducho na tenšie dupačky oblečiete. Výbornou vychytávkou na chladné dni sú tiež tielka. Kúpite ich napríklad v obchode Next. Tielko je super , pretože ho môžete obliecť pod dupačky a dieťa bude počas dňa v teple.

Sada bodyčiek na gombíky Next

Tielka Next

Kvalitný fusak

Vám pomôže prekonať chladné dni. Odporúčam taký, ktorý sa dá celý zazipsovať. Dieťa sa vňom bude cítiť ako v perinke. Výborný fusak má značka Greentom. Je veľký, vnútri mäkký a vrchná časť sa dá jednoducho odzipsovať, keď nieje vonku až taká zima. Navyše fusak pasuje do každého tipu kočíka.

Fusak Greentom, predáva www.drobcekovia.sk

Hracia hojdačka

Poviem vám, tento produkt je hotový zázrak. Vďaka hracej hojdačke si ráno môžem vkľude umyť zuby a uvariť kávu. Dieťa sa totiž na krátky čas zabaví a vy tak máte dostatok času rýchlo obriadiť seba aj príbytok.

Hracia hojdačka

Hračky

Toto je kapitola sama o sebe. Môj prieskum však prišiel k jednému dôležitému záveru. Najlepšie „prvé“ hračky majú jednoznačne v DM drogérii. Majú výborný výber za super cenu (do 7€). Navštívila som aj rôzne obchody s profi vnímavými hračkami a jediné čo ich odlišovalo od hračiek z DM drogérie bola poriadne vymrštená cena. Vyberajte tiež hračky, koré sú farebné, bábätko najmä v prvých mesiacoch lepšie reaguje na výrazné farby, ktoré ho fascinujú.

Toto sú moje vychytávky z materskej, budem rada, ak mi ku komentáru pod článok napíšete aj tie vaše:)

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.