Šatník, vďaka ktorému kreditky neplačú

 

Predstava perfektného šatníku, za málo peňazí. Taký ktorý nepodlieha každému módnemu rozmaru, ktorý vás neprestane nikdy nudiť, ktorý dokážete ľahko a hravo kombinovať každý deň. Taký v ktorom nájdete čo potrebujete na každú príležitosť a hlavne taký ktorý vás neprinúti plakať večer nad výpisom z účtu. Sen každej nákupnej maniačky! 

Keďže sa s týmto problémom potýka z času na čas každá z nás, dali sme dokopy niekoľko typov a trikov vyskúšaných v praxi.

Šatník si určite zaslúži určité štýlové zameranie

Ak sa stále pasujete s tým, že máte každý deň chuť nosiť úplne iný štýl oblečenia, mali by ste uvážiť, že práve to je veľký problém pre vašu peňaženku. Váš šatník pôsobí chaoticky a niekedy je veľmi náročné skombinovať kúsky v ňom. Ak máte napríklad zamestnanie v kanelárií, kde trávite väčšinu času, zamerajte sa na elegantné kúsky. Ak milujete šport a tvorí veľkú časť vašho života, prispôsobte mu aj väčšinu vášho šatníku. Ak ste naopak rekreačná športovkyňa a chodíte napríklad dva krát do týždňa na zumbu, budú vám s prehľadom stačiť dva športové outfity. Na nové ani nemyslite !

Šatník si určite zaslúži neutrálne farby

To, že rôzne výrazne a sezónne trendy farby sa vám ťažko budu nosiť , ak vás šatník tvoria staré, výrazné, sezónne farby vám nemusím hovoriť. Preto by ste sa mali zamerať na stavbu pevného základu vo vašom šatníku. To znamená hlavne na neutrálnu farebnú škálu. Čierna, biela či nude farby sú nestarnúca klasika, ktorá móde a trendom až tak nepodlieha. Ľahko zapadnú k trendovým farbám sezónu za sezónou.

Šatník si učite zaslúži nestarnúce kúsky

Malé čierne, motorkárska koženka, či jeansy s vysokým pásom. Každá z nás by mala prihliadať na kúsky ktoré sa každý rok vracajú. Investovať do nestarnúcich klasík sa vždy oplatilo. Z módy sa tak ľahko nedostanú a vy si každoročne nemusíte kupovať šaty či bundy za stovky eur.

Šatník si určite zaslúži kvalitné materiály

Platiť za kvalitu a nie kvantitu je aj v móde zlaté pravidlo. Vieme, že ak si zadovážime kožennú kabelku nemusíme chodiť so strachom kedy sa nám ošúcha či kedy sa odtrhne uško. Ak si kúpite kvalitné lodičky, nemusíte čakať pri každom kroku či to váš opätok znesie a tak podobne. Treba si uvedomiť, že veci používané často (niektoré každý deň) majú klasicky tendenciu sa rýchlo opotrebovať. Preto je určite výhodnejšie kúpiť si jeden-dva kúsky z kvalitných materiálov, ktoré sú aj kvalitne spracované. Lepšia voľba než každý mesiac bludiť po obchodoch, zháňať a investovať do kúskov ktoré nič nevydržia.

 

Ilustračné fotky: weheartit.com,

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.