Nie sú béčka ako béčka vo výbere podprsenky

Čipka, hodváb, jemné látky a výšivky. Možno takto si predstavuje svoju perfektnú podprsenku, no nejde iba o jej prevedenie ale aj o to či si zvládnete vybrať správny typ a veľkosť. Čím ďalej tým viac si uvedomujem že množstvo žien tápa v obchodoch so spodným prádlom a dopúšťajú sa veľmi veľa chýb pri výbere tej správnej. Je načase si uvedomiť, že nie každá z nás si môže dovoliť napríklad balkonetku, ktorá sa perfektne hodí  pre väčšie prsia.

Mýtus o veľkostiach 

Päťky, štvorky, trojky. Neexistujúce označenie veľkosti košičku, s ktorým v obchode moc nepochodíte. Tieto čísla zvyčajne vyjadrujú veľkosť obvodu podľa talianskeho číslovania

1-70cm

2-75cm

3-80cm

4-85cm

5-90cm

Nezabúdajme ze pri každej podprsenke je zapínanie ktoré ponúka možnosť podprsenku zmenšiť, alebo zväčšiť o päť centimetrov.

Správny obvod

Tým sa dostávame k druhej úplne bežnej chybe. Každá z nás niekedy v živote siahla po podprsenke ktoru mala zapnuté na prvých háčikoch ( najviac stiahnutú ). Ak ste majiteľkou takýchto podprseniek a máte problem s tým, že podprsenka vám nedrží a vzadu ju máte skoro až na lopatkách, máte jednoducho zlý obvod . Správny obvod podprsenky nájdete vtedy, keď ju zapnete na posledný háčik (čiže ju máte na najväčšej veľkosti), pevne drží a netlačí . Ak si lámete hlavu prečo to funguje práve takto odpoveď je jednoduchá. Každá podprsenka ma tendenciu časom povoliť a roztiahnuť sa. Je to bežný efekt ktorý sa deje pri každom kuse oblečenia od topánok až po jeansy. Ak podprsenku pri kúpe máte zapnutú na poslednom háčiku( na najväčšom obvode), tak si ju jednoduché stiahnete a jeden dva háčiky a podprsenka bude naďalej krásne sedieť .

Košíčky

Tie sa zvyčajne klasicky označujú písmenami abecedy.

A( s tým sa človek stretne málokedy v klasických obchodoch pre ženy)

B,C,D,E sú už bežnejšie veľkosti v každom obchode.

Čím väčší obvod ale máme tým väčší je aj náš košíček.

Napríklad 80B = 75C = 70 D

75D = 80C = 85 B

Preto ak ste nosievali vo vašej dvadsiatke veľkosť 75 D a momentálne je vám obvod malý a potrebuje ho zväčšiť, nemôžte siahnuť po veľkosti 80D lebo košíček bude o veľkosť väčší než skutočne máte . Väčší obvod vám zväčší veľkosť košickú taktiež o jedno číslo.

 

Ilustračné obrázky : LaPerla a Intimissimi

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.