Čistíte si pleť správne? Toto sú tipy od prírodnej slovenskej kozmetiky ZUNA

Čistenie pleti je jedným z najdôležitejších krokov v dennej kozmetickej rutine. Ak si totiž pleť dobre nevyčistíme, nedáme možnosť ostatným produktom účinne pôsobiť na našej pokožke. Preto je nesmierne dôležité pleť si každý deň dôkladne a hlavne správne čistiť.

 

Viete aké sú základné pravidlá správneho čistenia pleti?

 

  1. Zistite aký máte typ pleti

Toto je veľmi dôležité, pretože aktuálne existuje na trhu nespočetné množstvo produktov určených na čistenie pleti. Tieto produkty však zväčša nie sú univerzálne, nakoľko sú určené na konkrétny typ pleti. Teda buď na suchú, mastnú, zmiešanú, citlivú, alebo zrelú. Výhodou prírodnej kozmetiky je, že jej zloženie je vhodné pre všetky typy pleti. Avšak aj tu si treba dávať pozor na to ako často a aký typ produktu používame. Napríklad exfoliácia je výborná na dosiahnutie žiarivej pokožky. Avšak napríklad taká citlivá pleť ju neznesie tak často ako napríklad zmiešaná, ktorá jej účinky doslova víta, nakoľko má tendenciu mať viac vrstiev odumretých buniek ako napríklad suchá, či citlivá pleť.

 

Náš tip: Čistiaci Balzam Zuna

Čistiaci balzam Zuna je výborným nástrojom na vyčistenie aj tej najcitlivejšej pokožky. Balzam je veľmi jemný, avšak dokáže odstrániť aj vode-odolný make-up. Čistiaci balzam Zuna obsahuje konopný olej, makový olej, hroznový ovsený olej , ktoré prinášajú úľavu, pocit ošetrenia a ukľudnenia v každodennej kozmetickej rutine. Balzam tiež obsahuje vyvážené množstvo omega 3 mastných kyselín a nenasýtených esenciálnych mastných kyselín, ktoré zaručujú vynikajúce regeneračné schopnosti a skutočnú podporu funkcie pokožky ako ochranného plášťa. Okrem iného obsahuje aj hydrolyzovaný kolagén, ktorý dodáva pleti dostatočnú pružnosť. Pôsobí v hlbších vrstvách kože, kde stimuluje obnovu buniek a udržuje pokožku pevnú. Kolagén dokáže naviazať väčšie množstvo vody, a tým udržiavať pleť dlhodobo hydratovanú. Taktiež pôsobí efektívne proti pigmentových škvrnám.

 

Tento balzam je ideálny na čistenie starnúcej, drsnej a matnej pokožky so sklonom k tvorbe pigmentových škvŕn. Je ideálny na čistenie pokožky vystavenej slnku.

  1. Dodržujte hygienu

 

Ďalšou dôležitou súčasťou kvalitného čistenia pleti je dodržiavanie hygienických zásad. Teda dbajte na to aby ste si pred čistením vždy umyli ruky a aby ste na tvár používali čistý uterák, ideálne taký určený len na čistenie vašej pleti. Uterák si pravidelne obmieňajte. Je tiež dôležité akú teplotu vody zvolíte. Voda by nemala byť ani príliš studená ani príliš horúca.

Tvár si pri utieraní nešúchajte, ale šetrne utrite. Po vyčistení a umytí naneste ďalšie produkty, ktoré budú pokožku hydratovať.

 

Náš tip: Čistiaci olej Zuna

Čistiaci olej je dokonalým prvým krokom v akejkoľvek kozmetickej rutine. Olej pomáha účinným spôsobom naviazať nečistoty z pokožky a odstrániť ich bez narušenia kožnej bariéry. To, že vaša pokožka bude pôsobiť hebkým a zamatovým dojmom, zabezpečí zmes výživných olejov, ktoré sú bohaté na mastné kyseliny, akými sú olej z marhuľových jadier, ktorý obsahuje celý rad vitamínov B, povzbudzuje obnovu kožných buniek a prináša úľavu pre všetky typy pokožky, olej z hroznových jadier, ktorý podporuje regeneráciu a poskytuje výživu starnúcej alebo problematickej pokožke a ovsené lipidy, ktoré vďaka bohatému profilu mastných kyselín, ceramidov a fosfolipidov prenikajú hlboko do pokožky a zanechávajú ju mäkkú, pružnú a vyživenú. Vysoká hladina vitamínu E umožňuje opravovať poškodenú, zjazvenú a na zápaly náchylnú pokožku.

 

Olej je ideálny na čistenie mastnej pleti s pórmi, suchej pokožky, či pokožky s dermatitídou

 

  1. Poraďte sa s odborníkom

Ak máte pleť, ktorá je nejaký spôsobom problematická (príliš suchá, príliš aknózna, či s výskytom výrazného akné) je najlepšie poradiť sa s dermatológom, alebo kvalifikovanou kozmetičkou. Odborník totiž dokáže určiť. Ktorý typ čistiaceho produktu, či exfoliácie je pre vás najvhodnejší. Napríklad pri suchej pokožke sa treba úplne vyhnúť mechanickému peelingu a namiesto toho používať enzymatické, či chemické exfolianty. Prílišná defoliácia môže citlivej pokožke spôsobiť zápal, či začervenanie, či dokonca jazvy (v prípade prílišného trenia peelingových mikročastíc)

 

Náš tip: Čistiaci púder Zuna

Čistiaci pleťový púder predstavuje veľmi príjemný, jemne abrazívny spôsob čistenia pokožky tváre. Obsahuje väčšie množstvo koloidného ovsa, ktorý je vynikajúcou anti-ageing nedráždivou zložkou. Pokožke ponúka svoje regeneračné a ochranné vlastnosti, a preto je vhodný pre ošetrenie poškodenej alebo senzitívnej pokožky. Má prirodzenú čistiacu schopnosť, a to bez toho, aby spôsoboval vysušovanie a iritovanie pleti. Kaolín dodáva čistiacemu púdru potrebné minerály, pleť efektívne zbavuje prebytočného mazu a mierne ju exfoliuje. Vitamín C stimuluje metabolizmus spojivkového tkaniva a enzýmy zodpovedné za produkciu kolagénu. Má regeneračné a hojivé účinky. Zlepšuje nečistú a zapálenú pokožku a spolu v synergii so sladkým drievkom, intenzívne redukuje starecké škvrny.

Púder je ideálny na čistenie normálnej pleti, mastnej pleti a pleti so sklonom k akné. Je tiež výborný na mdlú, či drsnejšiu pleť.

 

 

 

Produkty kúpite na www.zunacosmetics.sk

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.