Dajte si urobiť analýzu chodidla! Pomôžete tým vašim kĺbom nie len pri športe, ale aj prechádzkach a turistike.

Jarná sezóna športovania odštartovala a s ňou aj množstvo bežcov, bicyklistov a športovcov v uliciach či voľnej prírode. Aby bolo športovanie nielen prospešné vašej mysli, ale aj telu, je potrebné dbať na správnu športovú obuv, prípadne vložky do topánok, hovorí Rastislav Magna, špecialista na beh z Intersport Foltán Group.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Vhodná vložka do topánok reflektuje váhu bežca, na akom povrchu športuje, aká je sezóna, či ide o voľnočasové športovanie, prechádzky alebo chôdzu, prípadne vysoký športový výkon. Všetky tieto faktory ovplyvňujú, čo si treba obuť. Chôdza je podobná behu, len jej letová fáza je kratšia, preto je dôležité poznať správnu športovú obuv. Navyše, začína sezóna cestovania, poznávacích zájazdov, keď turisti nachodia desaťtisíce krokov za jeden deň. Správne vložky do topánok vás môžu ochrániť pred bolesťami nôh, unavenými pätami, kŕčmi či bolesťou chrbta a prerušovaným spánkom,“ vysvetľuje Rastislav Magna, špecialista na beh z Running Lab v Intersport Foltán v OC Nivy Bratislava a Intersport v City Park Levice.

Čo dokáže analýza chodidla a nášľapu

Okrem toho, že analýza presne identifikuje, či máte vysokú klenbu, ploché nohy alebo zdravé chodidlá, odporučí druh vložiek do topánok, ktoré by ste potrebovali. „Správne vložky do topánok šetria opotrebenie kĺbov, tlmia dopady, zabraňujú unaveným chodidlám. Kto má väčšinu svojej váhy na päte, tomu vložky do topánok odpružia päty a nenamáhajú ich toľko,” hovorí R. Magna z Intersport Foltán Group. Vložky šetria opotrebenie kĺbov, sú prevenciou vydratia bedrového kĺbu a kolenného kĺbu, pomáhajú preniesť váhu tela z chodidiel a piat.

Športovo-anatomické vložky sú vhodné do všetkých topánok, okrem dámskych lodičiek, sú určené pre rekreačných športovcov, aktívnych športovcov, na turistiku, na dlhé prechádzky, aj pre tých, ktorí jednoducho obľubujú chôdzu. „Seniorom tiež odporúčame na chôdzu anatomicko-športové vložky, ako aj odpruženú športovú obuv,” hovorí R. Magna, ambasádor flagship store Intersport Foltán v OC Nivy.

Analýza chodidla a nášľapu je 10-minútová procedúra na špeciálnom 3D skeneri. Na meranie je možné sa objednať vopred alebo jednoducho prísť do Running Lab v prevádzke Intersport Foltán v OC Nivy alebo Intersport v City Park Levice. „Špičková 3D analýza chodidla a nášľapu patrí medzi top technológie, ktoré oceňujú nielen profesionálni športovci, ale aj rekreační bežci a ľudia, ktorí sa o seba starajú, chcú sa cítiť pohodlne a zdravo. Running LAB je priestor, aby sme maximalizovali ich zážitok z behu či chôdze a zároveň im poskytli podmienky na čo najlepší výkon, preto máme k dispozícii aj bežecký pás, aby si topánky a vložky mohli vyskúšať priamo na mieste,“ upresňuje Dušan Foltán, majiteľ bežeckej špeciálky Intersport Foltán v bratislavskom OC Nivy.

Fitness trénerka Lucia Mokráňová aj fighteri preferujú topánky s vložkou aj na bežný deň

Skúsenosti s analýzou chodidla a nášľapu má aj úspešná fitness trénerka Lucia Mokráňová, MMA zápasníci Robo Pukač či František Fodor alebo úspešný triatlonista a bývalý futbalista Filip Šebo. „Odkedy som absolvovala analýzu chodidla a nášľapu, tak siaham po teniskách, v ktorých mám vložky. Úprimne, najprv sa mi tomu nechcelo veriť, ale moja chôdza je ľahšia, nohy ma nebolia, dobre sa mi chodí,“ hovorí krásna Žilinčanka.

MMA zápasníci sa zhodujú, že odkedy absolvovali diagnostiku chodidla a používajú odporúčané vložky do topánok, viac prenášajú váhu na špičky. „Stále sa snažíme zlepšiť zapieranie do nôh. Analýza nám ukázala, že stojíme na pätách, preto si viac dávame pozor, zároveň sa bežecká obuv stala našou každodennou obuvou, pretože je extra pohodlná,“ zhodujú sa Robo Pukač aj František Fodor.

Running LAB s 3D analýzou chodidla a nášľapu je k dispozícii priamo v prevádzkach Intersport Foltán v OC Nivy v Bratislave a v Intersport v City Park Levice, aj na objednávku na presný termín. Sken chodidla si môžete nechať poslať do mailu a výsledky zdieľať napríklad s vaším podológom.

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.