Svieža jarná terasa aj balkón

Vonku sa otepľuje a v nás sa začína prebúdzať túžba oprášiť a obnoviť našu terasu, či balkón. Aktuálnej sezóne vládnu farby a svieže doplnky,  preto sme si pre vás pripravili pár tipov ako dodať práve vašej terase, balkónu, či záhrade závan farebnej energie.

Sedenie

Asi najdôležitejším aspektom terasovej a balkónovej výbavy je sedenie. Teda miesto kde budete v exteriéry relaxovať. Môže ísť o lehátko, stoličky, alebo dokonca obľúbené sedacie vaky. V prípade terasy, záhrady, či balkóna by malo ísť jednoznačne o nábytok, ktorí je uspôsobený exteriérovým podmienkam. V prípade stoličiek ide o plastové materiály, veľmi obľúbený je tiež ratan. Puffy určené do exteriéru bývajú vyrobené z nepremokavých materiálov ktoré sa dajú často krát aj vyzliecť a oprať. Ako už názov článku indikuje, dajte zbohom minimalizmu a túto jar stavte na svieže výrazné farby, V interiérovom aj exteriérovom dizajne totiž prevláda maximalizmus, ktorý je odrazom pozitívnej energie.

Sedací vak Wilima, predáva Estilofina.sk

Sedací vak Harrell, predáva Estilofina.sk

Stolička z recyklovaného plastu Zuiver Ocean, predáva roomfactory.sk

Záhradné plastové kreslo, Jysk

Exteriérový koberec

Atmosféru vášmu interiéru dodá v poslednej dobe veľmi obľúbený interiérový koberec. Exteriérový  koberec má oproti tomu určenému dovnútra tú výhodu, že je vyrobený z materiálu, ktorý sa veľmi ľahko čistí. Stačí ho pretrieť mokrou handrou, alebo prestriekať hadicou a rázom bude ako nový. Je ideálny najmä na terasy, ktoré sú priamo spojené s domom, alebo bytom. Umožňuje vám teda optické prepojenie vnútorného a vonkajšieho priestoru a zároveň aj to, že z vonku môžete vystúpiť von len v papučiach. V ponuke predajní nájdete exteriérové koberce v rôznych farbách a tvaroch. Tento veľmi efektný doplnok dodá vašej terase celkom nový a hlavne útulný nádych.

Exteriérový koberec Geo, Flair Rugs

Exteriérový koberec Northrugs, Bonami.sk

Exteriérový koberec Green Decore, Bonami.sk

Exteriérový koberec Northrugs, Bonami.sk

Doplnky

Doplnky sú neoddeliteľnou súčasťou správnej terasovej atmosféry. Môžu to byť rôzne vankúše, deky, vázy, svietidlá, či obrusy. Svetielka sú veľmi obľúbené a terase dokážu dodať neopakovateľnú atmosféru. Veľmi obľúbené sú reťazové, ktoré môžete rozvešať po celej terase. Obľubu si tiež získali rôzne exteriérové lampičky, ktoré môžete zase všade porozmiestňovať. Aktuálne trend hovoria, že lampy spolu nemusia ladiť naopak každá môže byť úplne iná. Večer vám romantickú atmosféru vyčarujú aj rôzne lampáše a svietniky. Celkový look terasy, alebo balkóna môžete tiež obmieňať pomocou textílii. Teda v prípade stolovania , môžete vymeniť obrus a predstieranie, v prípade sedenia zase napríklad deky a vankúše. Textílie môžete obmieňať podľa nálady, ale aj príležitosti ako je napríklad Veľká noc, či narodeninová oslava.

H&M

Svetelná reťaz We Care, Westwing.sk

Svetelná reťaz Glow, westwing.sk

Vankúš Zuiver Miami, predáva roomfactory.sk

 

Zdroj fotografií: archív značiek

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.