Zimný kabát na mieru. Viete ktorá dĺžka je vhodná pre vašu postavu?

Zimné obdobie so sebou prináša aj novú módnu dilemu a to výber vhodného kabáta. Okrem farby, ktorá nebýva až tak problematická, ženy často váhajú s výberom správneho strihu a dĺžky. Dobre padnúci kabát je totiž zimnou alfou a omegou. Správna dĺžka vám dokáže krásne predĺžiť a zúžiť postavu, zatiaľ čo nevhodný strih ju naopak zbytočne rozšíri a  skráti. Ak hľadáte zopár užitočných rád ako si nový kabát správne vybrať, čítajte ďalej.

 

Dlhý: Som vysoká a nenosím podpätky

Ak ste vysoká a nenosíte podpätky, ale ku kabátu si počas zimy zvyčajne obúvate bikerky, či tenisky, ideálny pre vás je dlhý, alebo 3/4 kabát rovného strihu. Krásne na vás vynikne kabát s dvojitým zapínaním v čiernej, šedej, alebo olivovej farbe. Takýto kabát má zväčša veľký preložený golier do ktorého si pokojne môžete „nastylovať“ aj kapucňu, rolák, alebo veľký šál. Ak máte krivky, vyhnite sa rovným strihom a volte také, ktoré zvýraznia pás, teda so zaväzovaním.  Dlhé, rovné kabáty totiž nepristanú ženám s krivkami, a už vôbec nie takým ktoré majú nižšiu postavu.

Kabát Answear.LAB

Kabát Elisabetha Franchi

Kabát Herskind

Po kolená: Mám boky aj prsia a som nižšej postavy

Ak patríte do tejto „kabátovej“ kategórie,  ideálne pre vás sú kabáty so zaväzovaním okolo pása, alebo také ktoré sa v páse zužujú. Dĺžkou by vám kabát mal siahať po kolená, alebo tesne nad. Dlhý kabát by vás zbytočne skrátil , rovný zase postavu nepekne zjednotil. Pre vás je dôležité vybrať si dĺžku, ktorá vás nebude skracovať a strih, ktorý postavu krásne obopne. Vyhýbajte sa tiež príliš komplikovaným vzorom, výrazným (napríklad kožušinovým) golierom a aplikáciám na rukávoch. Ideálne pre vás sú jednoduché, jednofarebné kabáty napríklad v tmavo modrej, vínovej, bielej alebo ťavej farbe. Ak v obliekaní preferujete tmavé farby, nebojte sa aj farebnejšieho kabáta. Dodá vášmu strohému štýlu krásny kontrast.

 

Kabát Liu Jo

 

Kabát Sisley

Kabát XT Studio

Krátky: Som štíhla a mám útlu postavu

Ak ste štíhla a máte útlu postavu, ideálnym kabátom pre vás je taký, ktorý ma dĺžku pod zadok, alebo do polovice stehien. Keďže potrebujete pomocou kabáta vytvoriť krivky, môžete si dovoliť rôzne oversize, alebo asymetrické strihy. Krásne na vás vyniknú aj objemnejšie teddy kabátiky, ale pozor vo vašom prípade je lepší kratší ako dlhý kabát. V dlhšom strihu by ste totiž mohla pôsobiť „utopená“. Vašou výhodou je, že môžete vyskúšať rôzne trendy. Napríklad krátke objemné kožúšky, skrátené kabátiky, alebo kabáty s kožušinovými aplikáciami.

Kabát Desigual

Kabát Michael Kors

Kabát Beatrice B

Midi: Hľadám univerzálny kabát

Asi najuniverzálnejšou dĺžkou kabáta je stredná takzvaná midi dĺžka. Tá sa v kombinácii s univerzálnymi farbami hodí najväčšiemu počtu žien. Dĺžka do pol stehien je vhodná či ste nízka, vysoká, široká aj štíhla. Takýto kabátik nájdete vo verziách so zaväzovaním okolo pása, ale tiež v rovných strihoch so zapínaním na dva gombíky, ktoré bývajú súčasťou módnych kolekcií asi každú jeseň. Midi kabát sa túto zimu nosí v rôznych jesenných farbách, nič však nepokazíte ani klasikou v podobe čiernej. Jeho dĺžka je ideálna na teplejšie zimné dni. Ocenia ju ženy, ktoré sa počas dňa presúvajú autom a hľadajú kabát, ktorý zapadne do ich pracovného šatníka.

Kabát Answear.LAB

Kabát Tommy Hilfiger

Kabát Guess

 

 

Všetky kabáty z článku kúpite na www.asnwear.sk.

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.