3 pravidlá regenerácie pleti po lete

Letné slniečko, suchý vzduch z klimatizácie či chlórovaná voda….toto všetko zanecháva na našej pleti po lete viditeľné stopy. Na jeseň je preto ideálny čas na potrebnú regeneráciu pokožky. To, čo pre ňu urobíme v tomto období nám zároveň pomôže pripraviť ju na náročnejšie zimné obdobie.


V prvom rade treba spomenúť, že ani ten najfantastickejší krém nedokáže zázraky, ak pleť nie je dôkladne vyčistená. Preto je prvým pravidlom dôkladné čistenie. Nejde pritom len o odstránenie mejkapu, ale aj nečistôt z ovzdušia a toxických látok, ktoré vylučujeme pri potení. Aby pokožka dokázala prijať živiny a účinné látky, musí byť dokonale zbavená všetkých nečistôt. Pri voľbe správnych produktov si treba si pamätať, že gélové čističe sú vhodnejšie pre mastnú pleť a tie krémovitejšie pre suchšiu. Vynikajúcim pomocníkom pre dokonalé odlíčenie a vyčistenie pleti sú čistiace penové emulzie a pleťové micelárne vody, ktoré v jednom kroku odličujú, čistia a hydratujú.

Čistiaca pena na tvar Ziaja, www.e-ziaja.sk
Čistiace pleťové mlieko Ziaja Aloe, www.e-ziaja.sk

Vhodné sú prípravky so zložkami aloe vera, alebo bambuckého a kakaového masla. V poslednom období sú čoraz populárnejšie čistiace kefky na tvár. Dokážu nielen podporiť samotný proces čistenia, ale pleť zároveň aj dobre prekrviť, podobne ako pri masáži tváre.

Čistiaci sonický prístroj s protivráskovým účinkom, FOREO Luna™ 2, www.notino.skČistiaca kefka na pleť, Bellissima Face Cleansing, www.notino.sk
Spánok znamená pre pokožku obrovský relax a je nepochybne tým najúčinnejším kozmetickým prostriedkom. Regeneračné procesy v pokožke prebiehajú najintenzívnejšie práve počas nočného odpočinku. Ak málo spíte (menej ako 7 hodín) pokožka sa nedokáže správne zotaviť z predchádzajúceho dňa, čo môže mať za následok predčasné starnutie vo forme vrások, línií a pigmentácie. Preto je druhým, dôležitým pravidlom kvalitný spánok.

K pokojnému spánku vám taktiež pomôžu aj rôzne očné masky stimulujúce tmu, ktoré majú navyše aj aromaterapeutické vlastnosti a schopnosť zmierniť napätie, stres a bolesti hlavy. Vďaka nej sa budete pri zaspávaní cítiť uvoľnene a pomôže vám navodiť pokojný a hlboký spánok, aby ste sa ráno zobudili plná energie.

Levanduľová maska na spanie s organickou levanduľou, Holistic Silk, www.beautysecret.sk

Pred spánkom ale nezabudnite na aplikáciu nočného séra vďaka ktorému si po náročnom dni oddýchne aj vaša pleť. Kvalitné nočné sérum poskytne vašej pleti dlhodobú hydratáciu, zjednotený tón a spevnenie.

Nočná starostlivosť zameraná na resurfacing pleti, NON-ACID ACID PRECURSOR 15% NIOD, www.beautysecret.sk,

 

A do tretice, jedna z najdôležitejších vecí, ako si udržať zdravú pleť so sviežim vzhľadom aj po lete, je dostatočne ju hydratovať. So všetkými vonkajšími faktormi sa dokáže lepšie vysporiadať pleť, ktorá je hydratovaná na dennej báze a priebežne. Zásadná je voľba správnej kozmetiky. Siahnite po ľahkých krémoch a pleťových kvetinových vodách, ktoré jemne hydratujú pokožku a vďaka ktorým bude vaša pleť pevnejšia, pružnejšia a mlado vyzerajúca. Celoročne dbajte taktiež na slnečnú ochranu a vyberte si aspoň jeden deň v týždni kedy pleti doprajete hydratačnú masku alebo olej. Vyberajte si pleťové masky s prírodnými ílmi, ktoré pomáhajú dôkladne a pritom šetrne vyčistiť hlboko zanesené póry od nečistôt. Pri dlhodobom používaní pomáhajú regulovať tvorbu kožného mazu a pomáhajú zlepšiť stav aknóznej pokožky.

Kvetové tonikum Inlight Bio, www.biOrganica.sk
Čistiaca ílová pleťová maska, Australian Green Clay, www.notino.sk

 

Intenzívne hydratačné sérum, Pyunkang Yul Moisture Serum, www.notino.sk

Uvidíte, že sa Vám za to pleť odvďačí. Zdravá hydratovaná pokožka totiž starne pomalšie a ostáva dlhšie mladá a svieža 🙂

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.