Viete, ako sa správne postarať o pokožku po opaľovaní?

Určite ste to zažili aj vy. Na slniečku ste pobudli viac než je nutné a to viedlo k spálenej pokožke, nevoľnosti alebo dokonca až k pľuzgierikom. V prípade núdze určite vyhľadajte odbornú lekársku pomoc. Poďme si ale zhrnúť, ako si môžeme pomôcť aj sami po “zdravom” opaľovaní, bez vyššie zmienených zdravotných prejavov.

 

Prvým a veľmi dôležitým krokom už počas opaľovania je dostatočná hydratácia.

Uistite sa, že pijete dostatok tekutín, a teda hlavne čistej vody 😉 Slnko prebúdza nielen náš melanín ale doslova z nás vysáva tekutiny a dehydratuje organizmus a pokožku.  Je dôležité si pitný režim strážiť, hlavne pri deťoch a ideálne je zo sebou vždy nosiť doplniteľné fľaštičky. Jednoducho ich vždy doplníte v prípade potreby a budete mať presný prehľad o tom, kto koľko pije.

Ihneď po opaľovaní si doprajte vlažnú sprchu. Žiadne mydlenie a dlhé kúpele. Zvoľte si krátku vlažnú sprchu, s ktorou si zmyjete z tela všetky nečistoty. Prírodné opaľovacie krémy často obsahujú minerálne filtre ktoré neprenikajú do pokožky, ale ostávajú na jej povrchu. Na konci dňa, kedy sme sa mazali takýmito krémikmi je dôležité ich z pokožky poriadne zmyť. Inak môžu na nedočistenej pokožke prispievať k upchávaniu pórov a akýkoľvek produkt ktorý by sme nanášali na pokožku by nemal šancu preniknúť do nej dostatočne a vyživiť ju.

Na slnkom opálenú pokožku doporučujem používať jemné sprchové peelingy, pretože pleť môže byť už tak veľmi citlivá po vystavovaní slnečnému žiareniu a to posledné čo potrebuje je drsný peeling. Po poriadnej sprche a peelingu je dôležité podráždenú pokožku patrične ošetriť. Na spálenú pokožku pomáha uhorka, gél z aloe vera alebo odvar zo zeleného čaju a mäty. Určite si týchto pomocníkov pridajte do svojej letnej výbavy.

Na ošetrenú pleť je nutné použiť aj vhodné poopaľovacie produkty. Vaša pokožka si totiž zaslúži po náročnom dni pri vode rýchle uvoľnenie a regeneráciu. Produkty po opaľovaní neslúžia len na udržanie farby opálenia, sú tiež výživné, pokožku hydratujú, upokojujú a pomáhajú slnkom vysilenej pokožke znovu nabrať silu. Preto by sa prípravky mali používať pravidelne, aby sa pokožka zbytočne nevysušovala a aby opäť získala svoju jemnosť a pružnosť.

Hovorí sa, že slnko je podobne ako oheň dobrý sluha, ale zlý pán. Vystavujte sa mu uvážlivo, ale nevyhýbajte sa mu úplne. Slnečné lúče a vitamín D, ktorý z nich získavame, sú dôležité pre zdravie a dobrú náladu.

Užite si leto bez nehôd! 🙂

 

Il. fotografia: www.pinterest.com
Galéria: Ziaja

 

 

 

 

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.