Výbava pre novorodenca, na čo si dajte pozor

Mamičky, hlavne tie, ktorých táto krásna životná úloha čaká po prvý krát často krát do základnej výbavy nakupujú nepotrebné veci. Druho-rodičky naopak posilnené skúsenosťou z prvého bábätka už nakupujú veci, ktoré sú praktickejšie. Ako teda skĺbiť estetiku s praktickosťou a vybrať si pre vaše mimi základnú výbavičku? Poradíme vám…..

Zapínanie na gombíky

Úplným základom, ktorý sa osvedčil mnohým mamičkám novorodencov je zapínanie oblečenia na gombíčky, poprípade zips (zo zipsov majú niektoré mamičky nedobrý pocit, kvôli zaseknutiu o pokožku dieťatka). Je totiž isté, že malinkému bábätku nebudete chcieť najmä v prvých mesiacoch nič obliekať a naťahovať cez hlavičku. Gombíčkové zapínanie ja nanajvýš praktické a určite ho oceníte na bodyčkách s dlhým aj krátkym rukávom, rovnako aj pyžamách, či dupačkách.

Pyžamká H&M

Dupačky Zara

Materiál

Výber materiálu je nesmierne dôležitý. Určite úplne zabudnite na akékoľvek umeliny, či imelé doplnky ako tyl, čipka, krajka… Koža novorodenca je veľmi jemná a už dotyk akejkoľvek inej ako prírodnej látky mu môže spôsobovať nepríjemnosti. Najideálnejším materiálom je preto bavlna, poprípade výbornou alternatívou je bavlnený mušelín, ktorý je nesmierne príjemný najmä počas letných mesiacov.

Mušelínové body H&M

Mušelínové plienky Done by Deer

Látkové plienky na všetko

Teraz nemyslíme plienky na prebaľovanie. V tom prípade je voľba jednorázových vs. látkových na každej mamičke. Hovoríme o plienkach na prebaľovanie, kojenie, položenie dieťatka.. utretie tváričky po kŕmení..skrátka látkové plienky na úplne všetko. Verte či nie ak nechcete prať každý deň, do zásoby si určite zadovážte aspoň 20 ks. Plienky sú výborné aj ako uterák, alebo podložka keď chcete bábätko niekde položiť. Využijete ich s istotou na milión spôsobov. Ideálne sú klasické biele bavlnené plienky aké používali naše mamy, v ponuke obchodov však nájdete aj rôzne farebné. Výborné sú tiež mušelínové plienky, ktoré sú veľmi jemné.

Sada 2 plienok Zara

Sada plienok Done by Deer

Stavte aj na malé veľkosti

Určite vám každý radí aby ste kupovali len veľkosti od 56, alebo 62, veď tie mini veci ani nebudete potrebovať. Naša rada však znie, nikdy neviete. Mne sa stalo že som tieto rady poslúchla a potom mi chýbala na prvé týždne práve ta najmenšia veľkosť. A ono sa to tesne po pôrode naozaj veľmi ťažko zháňa. Takže určite je dobré mať v zálohe pár kusov z každej (aj tej najmenšej ) veľkosti oblečenia.

Body s krátkym rukávom Lindex

Body s dlhým rukávom Lindex

Fotografie: pinterest.com, archív značiek

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.