Ako na extrémne suché ruky?

Určite s tým máte v súčasnej dobe problémy aj vy. Dôsledkom dôkladného umývania rúk, ktoré so súčastnou situáciou súvisí, sa vám ruky extrémne vysušujú, niekedy až tak, že sa vám vytvárajú šupiny? Áno vysušené ruky treba dostatočne hydratovať, nezvládne to však každý krém. My sme vyskúšali pár produktov, ktoré zaručene fungujú. A máme pre vás aj tipy na domáce a hlavne efektívne wellness rúk.

Top 3 krémy na vysušené ruky:

Beautysecret, Eyptian Magic (alebo univerzálny krém pre celú rodinu)

Tento krémik by mal mať doma každý a to nielen teraz keď vysušenosť našich rúk dosahuje maximum. Je totiž perfektne univerzálny. Môžete ho používať ako balzam na ruky, na popraskané pery, na zapareniny, drobné ranky, skrátka všakovaké podráždeniny a extrémne vysušenú kožu. Konzistenciou pripomína vazelínu, má tiež charakteristickú vôňu, avšak nič čo by vám malo vadiť. Ideálne je ak si ho na suché, popraskané ruky (výborne zaberá dokonca aj na šupinatú pokožku) nanesiete večer pred spaním. Do rána máte ruky hebké ako satén.

Kúpite TU: https://www.beautysecret.sk/hydratacia-plet/all-purpose-skin-cream/

Biorganica, Rescue Balzam (ak máte veľmi citlivú pokožku so sklonom k ekźemom, či dermatitíde)

Ak vás trápi suchá pokožka, avšak bojujete aj s ekzémami, či dermatitídiou, tento krém je vynikajúci. Je z kategórie certifikovanej bio kozmetiky, to znamená obsahuje LEN prírodné látky (žiadna chémia) a je extrémne upokojujúci aj na tú najviac podráždenú a citlivú kožu. Úplne pokojne ho teda môžete použiť aj na najmenšie deti vo vašej domácnosti. Okrem rúk je tiež výborný na suché lakte, poprípade detské ekzémy. Obsahuje rôzne prírodné oleje, ktoré majú nielen zvláčnujúci, ale tiež hojivý účinok. Výhodou je, že ho stačí naozaj veľmi malé množstvo.

Viac o produkte e jeho zložení nájdete TU: https://www.biorganica.sk/inlight-bio-relief-balzam-na-suchu-a-svrbiacu-kozu

Ziaja Mamma Mia, lanolínová masť ( nielen pre kojace mamičky)

Nenechajte sa vonkoncom zmiasť tým, že táto mastička je určená pre kojace mamičky. Čisté lanolínové zloženie zaručuje to, že krémik je ideálny na suchú a citlivú pokožku (keďže veľmi účinne hydratuje vysušené a podráždené bradavky kojacich mamičiek). Neobsahuje žiadne konzervanty ani farbivá a jeho výhodou je tiež veľmi praktické, 15ml balenie. Teda ho bez problémov môžete nosiť aj v kabelke. Krém je super na popraskané ruky, aj nechtovú pokožku. Použiť ho môžete dokonca aj na popraskané pery.

Kúpite TU: http://e-ziaja.sk/ziaja-mum-mamma-mia-lanolinova-mast-starostlivost-o-bradavky-pocas-tehotenstva-kojenia/

Ako dosiať lepší efekt pri boji so suchými rukami:

  • krémy a balzamy nanášajte pred spaním, v noci totiž môžu pôsobiť oveľa dlhšie

  • veľmi efektívne je použitie látkových rukavíc (po nanesení krému)

  • ak nemáte látkové rukavice na nakrémované ruky si dajte mikroténový sáčok, alebo igelitové rukavice

  • v kontakte so saponátom pri umývaní riadu, zeme, nábytku používajte rukavice

Tak a už len skúšať a ošetrovať. Suché ruky nie sú len problémom súčasnej situácie, kedy ruky dezinfikujeme silnými prostriedkami viac než obvykle. Sú spájané aj so zmenou ročného obdobia, či teplotnými výkyvmi. Ak však vieme ako na ne, môžeme sa suchej pokožke vyhnúť, alebo sa jej veľmi rýchlo zbaviť.

Foto: archív značiek, pineterest.com

Zatiaľ nie je pridaný žiaden komentár

Napísať komentár

Your email address will not be published.